Stigli su nam hladni dan i prvi sneg, što znači da je vreme da se dodatno zagrejemo, kao i da su na našoj trpezi nezaobilazne tople i okrepljujuće čorbice. Naravno, mi smo izabrali recept za čorbu koja se lako i brzo pravi, i za koju potrebne sastojke verovatno već imate u svojoj kuhinji. Ova čorba će biti fantastičan dodatak svakom ručku, ili večeri, ili možete i samo nju da jedete kada niste previše gladni. Samo je važno da, kao što nam je svima, poznato, bude na kašiku.
A uputstvo za pripremu zimske čorbe sa krompirom, pečurkama i slaninom vas čeka u nastavku!
NE PROPUSTITE: Sočni rolat od mesa sa slaninom - kuvamo za one koje volimo
Sastojci:
Malo ulja
2 srednja krompira
Štap praziluka
So, biber, suvi začini
1 l vode
150 g pečuraka po želji
80 g slanine
Priprema:
U šerpu stavite malo ulja, zagrejte na umerenoj temperaturi, pa na ulju dinstajte srednje sitno seckan praziluk i krompir, koji se prethodno oprali, oljuštili i nasekli na sitnije kocke. Nakon 20-ak minuta dinstanja na umerenoj temperaturi, sklonite sa vatre, uzmite štapni mikser i dobro izmiksajte kao kad pravite potaž. Potom dodajte litar vode i vratite na ringlu.
U tiganju na vrlo malo ulja prodinstajte sitno seckane pečurke po želji - šampinjone ili bukovače, pa im pred kraj dodajte i sitno seckanu slaninicu. Još malo prodinstajte, pa sve to dodajte šerpi sa vodom i pasiranim krompirom. Sačekajte da sve zajedno blago proključa, pa sklonite sa vatre.
I vaša čorba je gotova! Možete je služiti samu ili sa pavlakom.
Foto: izvor
Prijatno.
NE PROPUSTITE: Brzinski recept za pogačice od samo dva sastojka - slani zalogaji
Možete vi to same!
NAJPOPULARNIJI Komentari