Search form

  • Home
  • Kosa
    • Frizure poznatih
    • Frizure za 5-10min
    • Pletenice
    • Hipster/rok/pank frizure
    • Skupljena i podignuta kosa
    • Frizure za kraću kosu
    • Frizure za devojčice
    • Nega kose
    • Galerija frizura
  • Šminka
    • Recenzije
    • Šminka poznatih
    • Šminka za 5-15 minuta
    • Osnove šminkanja
    • Dnevna šminka
    • Večernja šminka
    • Nega kože lica
    • Šminka za problematičnu kožu
    • Nokti
    • Galerija šminke
  • Moda
    • Stil poznatih
    • Modna pravila
    • Proleće/Leto
    • Jesen/Zima
    • Večernji izlazak
    • Modni detalji
    • Moda za punije dame
    • Galerija mode
  • Uradi sama
    • Galerija uradi sama
  • Fitnes
    • Aerobik
    • Pilates
    • Joga
    • Zumba
    • Galerija fitnesa
  • Telo i duh
    • Zdravlje
    • Nega tela
    • Dijete
    • Galerija Telo i duh
  • Porodica
    • Trudnoća i porođaj
    • Moja beba
    • Mama
    • Galerija Porodica
  • Recepti
    • Slane đakonije
    • Slatki zalogaji
    • Galerija recepata
  • Horoskop
    • Nedeljni horoskop
    • Mesečni horoskop
    • Godišnji horoskop
    • Astroseksologija
    • Bračni horoskop
    • Astrološki sanovnik
    • Karakteristike znakova
    • Ljubavni odnosi
    • Znak i podznak
  • Svaštara
    • Akcije i popusti
    • Vlogovi
    • Vaš kutak
    • Karijera i preduzetništvo
    • Uređenje stana
    • Ljubav
    • Galerija Svaštara
  • Kolumne
    • Galerija Kolumne
  • Upoznaj svet
    • Srbija
    • Svet
Početna
  • Novogodišnja dekoracija: šta sve možeš da kupiš do 2000 dinara?

  • Praznični dezert koji se ne peče, a ceo komšiluk traži recept

  • Trik sa čarapama koji koriste stilisti poznatih (da noge izgledaju tanje i duže)

  • CRVENI KARMIN za praznike: Trik u 3 sloja koji koriste šminkeri (da ne ostavljate tragove na čaši)

  • Jedan jedini za zimu: parfem za kojim se svi okreću

Recepti

Domaća punjena čokolada - recept

Sigurni smo da i vi, poput nas, ne poznajete osobu, koja ne gaji posebna osećanja prema ovoj neodoljivoj poslastici i slatkišu nad slatkišima - čokoladi! Što se nas tiče, recimo samo da je čest gost u našim kuhinjskim fiokama. Svako ima svoju omiljenu - mlečna, crna, sa lešnikom, i uvek joj je veran. A, ima i onih koji varaju, pa ne biraju kada je carstvo čokolada u pitanju. U svakom slučaju, kao i sa drugim omiljenim poslasticama, i ovog puta prihvatamo izazov da ih sami napravimo. I tako smo došli do ovog recepta, koji nam se odmah dopao, jer nije komplikovan, a čiji su rezultat ove savršene čokolade-bombonjere sa punjenjem.

Naravno, očekujemo da i vi krenete našim stopama, ali pre toga pogledajte recept i uputstvo za pravljenje domaće punjene čokolade, koji vas čekaju u nastavku. smiley

NE PROPUSTITE: Proteinski šejk sa jabukama i narom - idealna dijetetska užina

 

Potrebni sastojci:

350 g mleka u prahu

130 g kakaa

150 ml vode

250 g putera

300 g šećera

1 vanilin šećer

 

Za punjenje:

Po želji orasi, lešnici, bademi, suvo voće

 

Biće vam potreban i kalup za kocke leda.

 

Uputstvo za pripremu:

Prvo je potrebno da napravite smesu za čokoladu. Prvo sjedinite kakao i mleko u prahu. U jednu šerpu stavite vodu, puter, šećer i vanilin šećer, i uključite na umerenu vatru, dok voda ne proključa i sve se ne otopi, uz konstantno mešanje, kako biste dobili glatku i ujednačenu masu, prave gustine.

Sledeće što treba da uradite jeste da obložite kalupe za led ovom smesom, tako da pokrijete dno, kaoi  ivice. Koristite se kuhinjskom četkicom kako bi vam bilo lakše. Procenite koje debljine treba da bude dno, da bi kad stavite punjenje, i gornji deo smese, ta smesa bila u ravni sa kalupom.

U sredinu stavite lešnik, badem, orah, brusnice - po vašoj želji, pa dodajte još smese i "zatvorite" kalup.

Na kraju kalup stavite u friz na oko 30 minuta, izvadite, okrenite naopačke, postavite papir za pečenje na radnu površinu, malo lupite kalup rukom po površini kako bi kocke ispale.

I to je to, dobili ste svoju domaću čokoladnu punjenu bombonjeru!

Foto: cakewhiz.com

Uživajte. smiley

NE PROPUSTITE: Savršeno mekane griz gocke 

Možete vi to same!

Naslovna foto: http://www.mmfc.coop

27.09.2018 07:56
 

Ne propustite

  • Recept za najbržu čokoladnu tortu - raj za nepca

  • Sočni kolač sa šljivama i sladoledom - recept

  • Recept za brze DOMAĆE bajadere - VIDEO tutorijal

NAJPOPULARNIJI Komentari

Mogu Ja To Sama.com MJTS

Preporuka nedelje!

  • Nedeljni horoskop: 15.12.-21.12.2025. Veliki kosmički RESET

  • Trik sa čarapama koji koriste stilisti poznatih (da noge izgledaju tanje i duže)

  • FINANSIJSKI BAKSUZ: Tri stvari koje NE SMETE da radite u kući posle 18h (ako želite da vam 2026. bude bogata)

  • CRVENI KARMIN za praznike: Trik u 3 sloja koji koriste šminkeri (da ne ostavljate tragove na čaši)

  • 3 poklona koja NIKAKO ne smete uneti u kuću (veruje se da donose svađu i suze)

  • TAJNA SAVRŠENOG RUČKA: Dodatak od 20 dinara koji svaki pasulj, sarmu ili paprikaš pretvara u gala ručak

  • TEST INTELIGENCIJE NA PORODIČNOM RUČKU: Ako vas pitaju "Kad će udaja/deca?", odgovorite OVO

  • Hitna "dijeta" bez gladovanja koja izvlači vodu (da uđete u haljinu broj manju)

  • RUSKI DOKTORI SE KUNU: "Zlatna voda" koju treba da popijete pre odlaska na SLAVU (sprečava nadimanje i mamurluk)

  • PSIHOLOZI KAŽU: Rečenica koju treba da kažete kada vas neko 'spusti' ili uvredi

  • VAŽI SAMO U DECEMBRU: Pet luksuznih detalja (ispod 1000 dinara) zbog kojih izgledate kao da ste se vratili sa Maldiva

  • RUKE VAM DODAJU 10 GODINA: Sastojak iz kuhinje koji briše tamne fleke

  • Ne privlačimo pogrešne partnere - privlačimo sopstveno emotivno stanje

  • Zašto se parovi najviše svađaju pred praznike i 3 rečenice koje smanjuju tenziju

  • MAGIJA ZA 5 MINUTA: Kako da napravite "Otiske Deda Mraza" u hodniku

Mogu ja to sama © 2012-2024. Sva prava zadržana.   Kontakt informacije, Uslovi korišćenjaDesign Crystal Canvas, Dev by WIN Solutions d.o.o

Pročitajte i ovaj tekst!

Brzi tart sa jabukama i lisnatim testom preliven karamelom

Stiže nam jesen i sa njom svi oni divni mirisi i ukusi. Verujemo da vam se, kako su temperature malo pale, vratila...
Scroll up