Vreme u kuhinji može biti i zabavno i kreativno, a krajnjem rezultatu u vidu preusknih jela uvek je teško odoleti. Ipak, uvek postoji razlika između onih koji su odlični amateri i profesionalni kuvari, za koju je najčešće zaslužna neka jednostavna strategija koja samo čeka da je otkrijete i primenite u okviru svojih kulinarskih umeća.
Upravo neke od njih ćete pronaći u nastavku teksta. Otrkivamo vam fantastične trikove u pripremi hrane, zahvaljujući kojima ćete kuvati kao profesionalac!
NE PROPUSTITE: Jednostavan i brz kolač sa kokosom - recept
1. Kada pečete u rerni, ključna je konstantnost temperature
Prilikom pripreme jela u rerni, bez obzira da li se radi o kolačima i tortama, ili o slanim jelima, sve vreme tokom pečenja temperatura treba da bude ista. To će sigurno uticati na kvalitet i ukus spremljenog jela.
2. Kako da piletina bude hrskava
Evo ga jedan tri koji ćete želeti da primenite što pre, naročito kada se radi o pripremi pilećeg filea. Poenta je da meso spolja bude hrskavo, a unutra sočno.
Sve što treba da uradite jeste da pre nego što krenete sa pečenjem, meso na kratko potopite u mlaku vodu u koju ste prethodno dodali so. Potom ga ocedite i krenite sa prpremom.
3. Kako da meso bude sočno
Trik koji pofesionalni kuvari često koriste kod bilo koje vrste mesa kako bi bilo sočno, jeste da ga pre pripreme - bilo da ga peku, prže, dinstaju, prvo potope u belance.
4. Brzinsko kuvanje jaja u mikrotalasnoj
Idealna strategija za kuvanje jaja kada nemate vremena. Razbijte jaje, stavite ga u šoljicu, poklopite tanjirićem i uključite mikrotalasnu na program za kuvanje na jedan minut. I vaše jaje je spremno!
5. Trik za savršeno prhko testo
Nama su pite i tartovi sa prhkim testom omiljeni! Ipak, ono što testu daje posebnu čar jeste kada je iznutra sočno, a spolja hrskavo. A kako biste to postigli, tajna je u tome da koristite ohlađene sastojke - brašno, šećer, a posebno puter koji treba da bude što tvrđi, kao i malo hladnog mleka koje se uglavnom takođe koristi u pripremi.
6. Tajna savršenog skuvanog pirinča
Kada je kuvanje pirinča u pitanju, stvari nisu toliko jednostavne koliko mnogima na prvu ruku izgledaju. Nije dovoljno samo staviti vodu da proključa i ubaciti pirinač. Poenta je da zrno ostane celo, i da bude taman skuvano - ni tvrdo ni gnjecavo.
A kako bste to postigli, samo treba da umesto poklopca, šerpu prekrijete kuhinjskom krpom, koja će učiniti da se stvore idealni uslovi u pogledu cirkulisanja vazduha i toplote.
NE PROPUSTITE: Najsočniji pileći ražnjići ikad - recept za tajnu marinadu
Možete vi to same!
Foto izvor: brightside.me
Naslovna foto: http://www.createdebate.com
NAJPOPULARNIJI Komentari