Search form

  • Home
  • Kosa
    • Frizure poznatih
    • Frizure za 5-10min
    • Pletenice
    • Hipster/rok/pank frizure
    • Skupljena i podignuta kosa
    • Frizure za kraću kosu
    • Frizure za devojčice
    • Nega kose
    • Galerija frizura
  • Šminka
    • Recenzije
    • Šminka poznatih
    • Šminka za 5-15 minuta
    • Osnove šminkanja
    • Dnevna šminka
    • Večernja šminka
    • Nega kože lica
    • Šminka za problematičnu kožu
    • Nokti
    • Galerija noktiju
    • Galerija šminke
  • Moda
    • Stil poznatih
    • Modna pravila
    • Proleće/Leto
    • Jesen/Zima
    • Večernji izlazak
    • Modni detalji
    • Moda za punije dame
    • Galerija mode
  • Uradi sama
    • Galerija uradi sama
  • Fitnes
    • Aerobik
    • Pilates
    • Joga
    • Zumba
    • Galerija fitnesa
  • Telo i duh
    • Zdravlje
    • Nega tela
    • Dijete
    • Galerija Telo i duh
  • Porodica
    • Trudnoća i porođaj
    • Moja beba
    • Mama
    • Galerija Porodica
  • Recepti
    • Slane đakonije
    • Slatki zalogaji
    • Galerija recepata
  • Horoskop
    • Nedeljni horoskop
    • Mesečni horoskop
    • Godišnji horoskop
    • Astroseksologija
    • Bračni horoskop
    • Astrološki sanovnik
    • Karakteristike znakova
    • Ljubavni odnosi
    • Znak i podznak
  • Svaštara
    • Akcije i popusti
    • Vlogovi
    • Vaš kutak
    • Karijera i preduzetništvo
    • Uređenje stana
    • Ljubav
    • Galerija Svaštara
  • Kolumne
    • Galerija Kolumne
  • Upoznaj svet
    • Srbija
    • Svet
Početna
  • Svila na 5 načina: Inspirativne kombinacije za vašu svilenu suknju

  • 4 brze frizure koje možete napraviti za manje od 5 minuta

  • Vikend avantura čeka: Ideje za nezaboravne izlete u Srbiji i okolini

  • Ne dozvolite da vas preplave: Praktični saveti kako da se izborite sa negativnim mislima

  • Mesečni horoskop za JUN 2025.

Recepti

Fantastični trikovi u pripremi hrane - kuvajte kao profesionalac

Vreme u kuhinji može biti i zabavno i kreativno, a krajnjem rezultatu u vidu preusknih jela uvek je teško odoleti. Ipak, uvek postoji razlika između onih koji su odlični amateri i profesionalni kuvari, za koju je najčešće zaslužna neka jednostavna strategija koja samo čeka da je otkrijete i primenite u okviru svojih kulinarskih umeća.

Upravo neke od njih ćete pronaći u nastavku teksta. Otrkivamo vam fantastične trikove u pripremi hrane, zahvaljujući kojima ćete kuvati kao profesionalac!

NE PROPUSTITE: Jednostavan i brz kolač sa kokosom - recept

 

1. Kada pečete u rerni, ključna je konstantnost temperature

Prilikom pripreme jela u rerni, bez obzira da li se radi o kolačima i tortama, ili o slanim jelima, sve vreme tokom pečenja temperatura treba da bude ista. To će sigurno uticati na kvalitet i ukus spremljenog jela. 

 

2. Kako da piletina bude hrskava

Evo ga jedan tri koji ćete želeti da primenite što pre, naročito kada se radi o pripremi pilećeg filea. Poenta je da meso spolja bude hrskavo, a unutra sočno. 

Sve što treba da uradite jeste da pre nego što krenete sa pečenjem, meso na kratko potopite u mlaku vodu u koju ste prethodno dodali so. Potom ga ocedite i krenite sa prpremom. 

 

3. Kako da meso bude sočno

Trik koji pofesionalni kuvari često koriste kod bilo koje vrste mesa kako bi bilo sočno, jeste da ga pre pripreme - bilo da ga peku, prže, dinstaju, prvo potope u belance. 

 

 

4. Brzinsko kuvanje jaja u mikrotalasnoj

Idealna strategija za kuvanje jaja kada nemate vremena. Razbijte jaje, stavite ga u šoljicu, poklopite tanjirićem i uključite mikrotalasnu na program za kuvanje na jedan minut. I vaše jaje je spremno!

 

 

5. Trik za savršeno prhko testo

Nama su pite i tartovi sa prhkim testom omiljeni! Ipak, ono što testu daje posebnu čar jeste kada je iznutra sočno, a spolja hrskavo. A kako biste to postigli, tajna je u tome da koristite ohlađene sastojke - brašno, šećer, a posebno puter koji treba da bude što tvrđi, kao i malo hladnog mleka koje se uglavnom takođe koristi u pripremi. 

 

6. Tajna savršenog skuvanog pirinča

Kada je kuvanje pirinča u pitanju, stvari nisu toliko jednostavne koliko mnogima na prvu ruku izgledaju. Nije dovoljno samo staviti vodu da proključa i ubaciti pirinač. Poenta je da zrno ostane celo, i da bude taman skuvano - ni tvrdo ni gnjecavo. 

A kako bste to postigli, samo treba da umesto poklopca, šerpu prekrijete kuhinjskom krpom, koja će učiniti da se stvore idealni uslovi u pogledu cirkulisanja vazduha i toplote. 

NE PROPUSTITE: Najsočniji pileći ražnjići ikad - recept za tajnu marinadu

Možete vi to same!

Foto izvor: brightside.me

Naslovna foto: http://www.createdebate.com

29.07.2018 07:54
 

Ne propustite

  • Zašto TREBA da koristite SVINJSKU MAST u kuvanju

  • TRIKOVI profesionalnih kuvara koji će unaprediti vaše kulinarske VEŠTINE

  • Profesionalni kuvari otkrivaju šta nikad ne poručuju u restoranu!

NAJPOPULARNIJI Komentari

Mogu Ja To Sama.com MJTS

Preporuka nedelje!

  • Nedeljni horoskop za period od 02.06.- 08.06.2025.

  • Letnji osip između nogu i kako da ga otklonimo

  • Nega kože bebi puderom - sve prednosti koje treba da znate

  • Kako da vaša koža blista tokom leta: Rutina nege za vrele dane

  • Mali budžet, velika promena: DIY projekti za osveženje enterijera

  • Egzotične destinacije na dohvat ruke: Top 5 manje poznatih bisera za letovanje

  • Detoks tela i uma: 5 navika za svež početak juna

  • Jutarnji eliksir: 3 recepta za energetske smutije koji tope kilograme

  • Zdravi porodični obroci na brzinu: Ideje za letnje ručkove koje svi vole

  • Organizacija doma za letnje mesece: 10 trikova za uredan i prozračan prostor

  • Knjige koje čitamo u junu: Vaša karta za letnje avanture

  • Razvijte svoju kreativnost: Hobiji koji vam otvaraju nove vidike

  • Kako se nositi sa stresom na poslu: Tehnike opuštanja za savremenu ženu

  • Aksesoari koji čine razliku: Kako malim detaljima osvežiti svaki stajling

  • Finansijska nezavisnost za žene: 5 koraka ka sigurnijoj budućnosti

Mogu ja to sama © 2012-2024. Sva prava zadržana.   Kontakt informacije, Uslovi korišćenjaDesign Crystal Canvas, Dev by WIN Solutions d.o.o

Pročitajte i ovaj tekst!

Zablude o zdravoj ishrani + 3 zdrava ukusna recepta

  U našem okruženju se sve češće i sve više priča o zdravoj ishrani, gmo hrani, organskim proizvodima i svemu onome na...
Scroll up