Kada su slani zalogaji u pitanju, jedan od naših prvih izbora uvek su hrskave rolnice sa nekim sočnim punjenjem. Ovog puta izbor je pao na krem sir, sa kojim, složićete se, nema greške, a ukus ćemo obogatiti i prazilukom i maslinovim uljem. Ove domaće grickalice odlično idu bilo uz jogurt ili mleko, ilu uz čašu vašeg omiljenog vina, ako je takva prilika. Mogu biti ideja za brzi i ukusni doručak ili večeru, ali i savršeno posluženje za goste, za koje vam neće trebati previše vremena i truda. Naprotiv, gotove su za tili čas, lepe su na oko, a još lepše kada počnu da se tope u ustima.
Recept za ove preukusne rolnice sa krem sirom i prazilukom čekaju vas u nastavku.
NE PROPUSTITE: Meke i vazdušaste mekike - recept
Potrebno vam je:
2 praziluka
pola kafene kašike belog luka u prahu
4 supene kašike maslinovog ulja
300 krem sira
Testo za lazanje
So i biber
200 ml mlake vode
Priprema
Ostavite nekoliko minuta krem sir na sobnoj temperaturi, ili ga stavite na kratko u mikrotalasnu kako bi omekšao. Prazlik iseckajte na što manje komadiće, pa ga pomešajte sa sirom, dodajte 2 supene kašike maslinovog ulja, beli luk u prahu, kao i so i biber po potrebi.
Pomešajte 200 ml mlake vode sa preostale 2 supene kašike maslinovog ulja, kako biste potom time poprskajte testo za lazanje, pre nego što stavite na svaki list smesu za punjenje.
2 do 3 supene kašike smese sa sirom stavljate na testo, ali ne na celu površinu, kako rolnice ne bi bile prepunjene, a fil iscurio tokom pečenja.
Nakon što ste urolali svo testo i potrošili fil, rolnice poređajte u pleh na papir za pečenje, pa ih premažite još jednom mešavinom od vode i ulja, koju ste već koristili.
Pecite ih u rerni prethodno zagrejanoj na 220 stepeni C 10 do 15 minuta.
I vaše rolnice sa krem sirom i prazilukom su gotove! Možete ih služiti uz svoj omiljeni sos.
NE PROPUSTITE: Kolačići sa kokosom i čokoladnom glazurom - hrskavi i slasni
Možete vi to same!
Foto izvor: instrupix.com
NAJPOPULARNIJI Komentari