Zamislite ukuse svojih omiljenih sendviča na jednom mestu, u hrskavom i slasnom testu? Uz ovaj fantastičan recept, nećete morati zamišljati, već ćete vrlo brzo osetiti svu punoću ukusa ove slane đakonije. U nastavku samo za vas otkrivamo kako da napravite pikantan italijanski punjeni prsten - pravi gurmanluk joji će biti raj za vaša nepca.
NE PROPUSTITE: Beze pogačice sa sirom i šunkom - recept
Potrebno vam je:
2 pakovanja smrznutog lisnatog testa
60 g pečenih suvih crvenih paprika
8 šnita dimljenog kravljeg tvrdog sira prepolovljenih na dva dela
250 g pikantne salame po izboru
200 g praške šunke
200 g pršute
50 g ljutih papričica
Uputstvo za pripremu
1. Odmrznite lisnato testo, razvucite ga oklagijom na debljinu od pola cm, pa oba testa podelite na 4 jednaka pravougaonika, tako da ukupno dobijete 8.
2. Na okruglom plehu za picu prečnika 30 cm, koji ste prethodno podmazali, složite lisnato testo tako da kraće stranice praugaonika formiraju krug na sredini pleha, baš kao na slici ispod.
3. Po sredini oformljenog prstena od testa ravnomerno rasporedite sastojke: pečene suve parike, potom polovinu šnita sira, pa složite salamu, šunku i pršutu, sve prateći krug testa po sredini.
Na kraju, stavite i ljutu papričicu koja je isečena na tanke kužiće, preko koje ćete ravnomerno raspodeliti i preostale šnite sira.
4. Delove lisnatog testa koji vire van pleha preklapajte ka unutra, tako da prekrijete punjenje (mali delovi fila mogu da ostanu i nepokriveni).
5. Stavite napunjeno testo da se peče u rerni koju ste prethodno zagrejali na 200 stepeni, 18 do 22 minuta, dok dobije lepu rumenu boju.
6. Pre nego što ćete poslužiti ovaj specijalitet, ostaviti ga da se prethodno prohladi 5 do 10 minuta.
7. Isecite italijanski prsten na parčiće i uživajte!
Prijatno!
NE PROPUSTITE: Pileća pita sa povrćem - sočna i ukusna
Možete vi to same!
Foto izvor: pillsbury.com
NAJPOPULARNIJI Komentari