Zima je godišnje doba kada sebi možemo da damo slobodu da se malo opustimo po pitanju ishrane i počastimo pravim gurmanlucima.
Ako ste ljubitelj italijanske kuhinje, a sigurni smo da većina vas jeste, kalcona sa piletinom je recept koji morate da probate.
Hrskava spolja, a sočna i ukusna iznutra, sa rapsodijom ukusa koju čine piletina, povrće i fantastični parmezan ova kalcona je jelo koje možete izneti i pred najizbirljivije gurmane.
Pogledajte recept sa uputstvom i saznajte kako se sprema.
Potrebni sastojci:
2 čena belog luka,
1/2kg mlevenog pilećeg filea,
5-6 većih šampinjona,
180ml soka od paradajza,
1 kašika suvog bosiljka,
Testo za picu,
Rendani parmezan ili mocarela.
Priprema:
Korak 1: U tiganj sipajte maslinovo ulje, propržite beli luk i dodajte samleveno pileće belo meso. Kada je meso gotovo (sva voda koju je meso pustilo je isparia) dodajte kašiku bosiljka, šampinjone iseckane na listiće i sok od paradjza koji će smesi dati kompaktnost i dodati taj italijanski ukus. Ostavite da prokuva 3-4min.
Korak 2: Testo za picu koje ste umesili par dana ranije (testo je uvek bolje kad malo odstoji) podelite u nekoliko loptica, veličine po izboru – zavisi kolike želite da vam budu kalcone. Razvucite testo u krug (ne mora da bude savršen), na sredinu nanesite smesu, pospite parmezanom ili mocarelom. Preklopite testo, pritiskajući prstima zatvorite da vam ne bi iscureo sos. Pecite 12 min u rerni zagrejanoj na 220 stepeni.
Izvadite, pustite da se ohladi i... Prijatno! Pustite Erosa Ramazzotti-ja, pozovite prijatelje i uživajte u pravoj italijanskoj gozbi!
Možete vi to same!
Fotografije: jbeancuisine.com
NAJPOPULARNIJI Komentari