Naravno, sveže je uvek najbolje, ali postoje namirnice koje mirne duše možete zalediti.
One neće izgubiti ništa od svojih nutritivnih svojstava, jer će zaleđivanjem zadržati svoju svežinu, vitamine i minerale.
Kasnije kada ih po potrebi odledite biće kao sveže!
Zaleđivanje vam omogućava da u svako doba godine imate namirnice kojima nije sezona.
Pogledajte koje su u pitanju i zašto treba da ih stavite na svoj spisak za nabavku.
Brokoli, crvena paprika , spanać, šargarepa - Zdravstvene prednosti i nutritivne vremdnosti ovih namirnica s vremenom gube na svežini. Instant zamrzavanje sveže ubranog povrća je kao stiskanje dugmeta za pauzu prirode. Tako pomažete ovim namirnicama da zadrže svoje hranljive sastojke.
Kupine, maline, jagode, borovnice , trešnje - Kao i njihovi povvrćni rođaci, bobičasto povrće takođe treba zamrznuti odmah nakon branja, ili u vašem slučaju kupovine. Tako pomažete da zadrže svoje hranjive materije i antioksidanse kojima ovo voće posebno obiluje. Plus , ribizle i trešnje je teško pronaći van sezone, pa vam njihovo zamrzavanje osigurava da u njima možete uživati tokom cele godine.
Koktel peciva - Koktel pecivo će biti sjajno ako ga zamrznete par dana pre žurke ili proslave za koju ste planirale da ga servirate. Takođe, i neka glavna jela možete zamrznuti bez problema. Jedini problem će vam stvarati krompir koji ni termički obrađen, ni svež ne podnosi zamrzavanje. Ali sve ostalo: žu-žu, pite, peciva, pice, kuvana jela poput pasulja, sarmi, punjenih paprika, gulaša možete smestiti u zamrzivač. Naravno, peciva pre pečenje, a kuvana jela nakon kuvnaja! Ovako ćete uvek biti spremne za improvizovana slavlja.
A da ne pominjemo uštedu vremena tokom radnih dana ako ručkove spremite unapred tokom vikenda!
Meso - Jedini način da čuvate meso i jeste u zamrzivaču. Ono može stajti u frižideru najviše 2 dana pre termičke obrade. Ako se ne odlučite da ga spremite za ručak, obavezno ga smestite u led.
NAJPOPULARNIJI Komentari