Tokom zime usled smanjenih aktivnosti ali i perioda praznika koji je u znaku dobre i kalorične hrane, može doći do onoga čega se mi žene naviše plašimo - porasta kilaže. Ako vam se u nekom slučaju to dogodi, nemojte očajavati, već posegnite za proverenim metodama uklanjanja viška kilograma. A jedna od tih metoda jeste redovno konzumiranje čaja od peršuna!
U nastavku pogledajte kakva sve blagotvorna dejstva ovaj čaj ima na ceo vaš organizam, ali i na koji način ga treba konzumirati kada je gubitak kilaže u pitanju!
NE PROPUSTITE: Tajni recept - kako se ne ugojiti tokom praznika
Blagotvorna dejstva ovog čaja
Čaj od peršuna preporučuje se od strane lekara najćešće kao rešenje za probleme izazvane kod bubrega i bešike, jer čisti organizam i sve nakupljene toksine i bakterije izbacuje napolje. Pored toga, peršun je bogat gvožđem pa se preporučuje i za borbu protiv anemije. Takođe, veoma efikasno smanjuje holesterol i krvni pritisak, stoga nema razloga da ovaj čaj ne pijete bar jednom u toku nedelje, makar kao preventivu. A zbog toga što je prirodni diuretik, odnosno pospešuje izbacivanje vode koja se zadržava u organizmu, i utiče na poboljšanje cirkulacije, što samim tim dovodi do smanjenja masti i masnih naslaga u organizmu, on je odlično rešenje za gubitak kilograma i uklanjanje celulita.
Kako se koristi čaj od peršuna?
Čaj od peršuna možete pripremiti na dva načina: pomoću sušenog i svežeg peršuna. Čaj od svežeg peršuna je lepšeg ukusa nego onaj pripremljen od sušenog, ima prijatan ukus i prozirnu boju. Veoma je pitak i konzumiraćete ga sa lakoćom. Dok će čaj od sušenog peršuna imati opor i gorak ukus, i biće žute do tamno braon boje.
Ukoliko odlučite da konzumirate ovaj čaj u svrhu gubljenja kilograma, onda bi trebalo da ga pijete tri puta na da dan, svakog dana u nedelji. Čaj se pije isključivo pre obroka i možete da piti i kada je topao i kada je hladan, ali ga nikada nemojte podgrevati.
Ovaj čaj ne preporučuje se trudnicama jer se inače koristi i za rešavanje problema neredovne menstruacije, pa bi njegovo konzumiranje u trudnoći moglo da izazove probleme u vidu krvarenja.
Način pripreme ovog čaja
Čaj možete priremiti za ceo dan ili ga kuvati onog trenutka kada želite da ga pijte. Recept za jednu šolju od 250ml je sledeći:
Stavite 250ml vode da provri. Kada voda proključa, skinite je sa vatre i dodajte veliku kašiku sušenog peršuna ili 4 do 5 strukova svežeg peršuna. Čaj prekrijte tacnicom i ostavite pola sata da pusti svoje blagotvorne supstance. Nakon pola sata čaj procedite i u njega iscedite pola limuna. Nikada nemojte šećeriti čaj niti ga sladiti medom.
Kako biste primeniti rezultate, čaj konzumirajte mininum mesec dana!
NE PROPUSTITE: Kako najbrže smršati uz pomoć vode?
Možete vi to same!
NAJPOPULARNIJI Komentari