
Tokom zime usled smanjenih aktivnosti ali i perioda praznika koji je u znaku dobre i kalorične hrane, može doći do onoga čega se mi žene naviše plašimo - porasta kilaže. Ako vam se u nekom slučaju to dogodi, nemojte očajavati, već posegnite za proverenim metodama uklanjanja viška kilograma. A jedna od tih metoda jeste redovno konzumiranje čaja od peršuna!
U nastavku pogledajte kakva sve blagotvorna dejstva ovaj čaj ima na ceo vaš organizam, ali i na koji način ga treba konzumirati kada je gubitak kilaže u pitanju!
NE PROPUSTITE: Tajni recept - kako se ne ugojiti tokom praznika
Blagotvorna dejstva ovog čaja
.jpeg)
Čaj od peršuna preporučuje se od strane lekara najćešće kao rešenje za probleme izazvane kod bubrega i bešike, jer čisti organizam i sve nakupljene toksine i bakterije izbacuje napolje. Pored toga, peršun je bogat gvožđem pa se preporučuje i za borbu protiv anemije. Takođe, veoma efikasno smanjuje holesterol i krvni pritisak, stoga nema razloga da ovaj čaj ne pijete bar jednom u toku nedelje, makar kao preventivu. A zbog toga što je prirodni diuretik, odnosno pospešuje izbacivanje vode koja se zadržava u organizmu, i utiče na poboljšanje cirkulacije, što samim tim dovodi do smanjenja masti i masnih naslaga u organizmu, on je odlično rešenje za gubitak kilograma i uklanjanje celulita.
Kako se koristi čaj od peršuna?
Čaj od peršuna možete pripremiti na dva načina: pomoću sušenog i svežeg peršuna. Čaj od svežeg peršuna je lepšeg ukusa nego onaj pripremljen od sušenog, ima prijatan ukus i prozirnu boju. Veoma je pitak i konzumiraćete ga sa lakoćom. Dok će čaj od sušenog peršuna imati opor i gorak ukus, i biće žute do tamno braon boje.
Ukoliko odlučite da konzumirate ovaj čaj u svrhu gubljenja kilograma, onda bi trebalo da ga pijete tri puta na da dan, svakog dana u nedelji. Čaj se pije isključivo pre obroka i možete da piti i kada je topao i kada je hladan, ali ga nikada nemojte podgrevati.
Ovaj čaj ne preporučuje se trudnicama jer se inače koristi i za rešavanje problema neredovne menstruacije, pa bi njegovo konzumiranje u trudnoći moglo da izazove probleme u vidu krvarenja.
Način pripreme ovog čaja
.jpg)
Čaj možete priremiti za ceo dan ili ga kuvati onog trenutka kada želite da ga pijte. Recept za jednu šolju od 250ml je sledeći:
Stavite 250ml vode da provri. Kada voda proključa, skinite je sa vatre i dodajte veliku kašiku sušenog peršuna ili 4 do 5 strukova svežeg peršuna. Čaj prekrijte tacnicom i ostavite pola sata da pusti svoje blagotvorne supstance. Nakon pola sata čaj procedite i u njega iscedite pola limuna. Nikada nemojte šećeriti čaj niti ga sladiti medom.
Kako biste primeniti rezultate, čaj konzumirajte mininum mesec dana!
NE PROPUSTITE: Kako najbrže smršati uz pomoć vode?
Možete vi to same!














NAJPOPULARNIJI Komentari