U prazničnoj sezoni svaka trpeza je bogata i raskošna.
Oko nje se okupljaju najbliži članovi porodice i prijatelja, a odličan provod je zagarantovan ukoliko je hrana ukusna i privlačna na oko.
Pored vrhunskog ukusa, ne bi bilo loše da hrana bude lepo prezentovana.
U današnjem tekstu sa vama delimo jednostavan recept za laganu tortu sa malinama, koja će svojim izgledom izmamiti osmehe vašim gostima, a ukus će ih naterati da traže repete!
Potrebni sastojci:
- 400 gr brašna
- kašičica praška za pecivo
- pola kašičice soli
- 240 ml mleka
- 180 gr džema od malina
- pola kašičice ekstrakta maline (opciono)
- 70 gr kristal šećera
- kašičica ekstrakta vanile
- 3 jaja
- 200 ml ulja
- 120 gr krem sira
- 340 gr maskarpone sira
- 320 gr prah šećera
- 90 gr sitno seckanih pistaća
Priprema:
Uključite rernu na 180 stepeni. Pomešajte u činiji brašno, prašak za pecivo i so; sklonite sa strane.
U drugoj činiji pomešajte mleko, džem i ekstrakt maline, pa i to sklonite po strani.
Ulupajte jaja, uljei vanilin ekstrakt dok se ne dobije kompaktna smesa.U tri navrata dodajte suve i mokre sastojke u smesu sa šećerom (počinjući i završavajući suvim).
Testo razlijte jednako u tri kalupa, istih veličina. Pecite oko 40 minuta.
U velikoj činiji umutite maskarpone i krem sir dok ne postane vazdušasto. Dodajte prah šećer i ponovo sve umutite. Fil treba da bude što čvršći.
Kada se testo ispeklo ređajte jednu koru, pa fil, pa koru, pa fil. Od ostatka fila premažite celu tortu zatim, pospite vrh pistaćima svežim malinama za dekoraciju.
Foto: camilestyles.com
NAJPOPULARNIJI Komentari