Leto je doba godine koje je rezervisano za lagane obroke. To znači da se salate nalaze visoko na listi najčešćih letnjih obroka. Naravno, mi biramo uvek one za čiju pripremu nije potrebno mnogo vremena, i koje su pravi užitak kada su njihovi sastojci i ukus u pitanju. Zato ovog puta predlažemo jednu meksičku, koja će, sigurni smo, zadovoljiti prohteve i najzahtevnijih među vama.
U nastavku vas čeka recept za laganu letnju meksičku salatu.
NE PROPUSTITE: Lagani letnji kolač sa malinama i jogurtom
Potrebni sastojci:
170 g kinoe
200 g kukuruza šećerca zamrznutog
200 g crnog crvenog pasulja iz konzerve
Pola limete
Maslinovo ulje
2 veća paradajza
Pola avokada
Kim
Sveži seckani peršun - 2 supene kašike
So i biber u zrnu po želji
Sušeni paradajz - opciono
Uputstvo za pripremu:
Prvo je potrebno da skuvate kinou. Stavite kinou u šerpu sa vodom - biće vam potrebno duplo više vode nego kinoe. Kada voda proključa, smanjite šporet na umerenu do slabiju temperaturu - kinoa treba da se krčka narednih 20-ak minuta, odnosno dok se voda ne ukuva, a zrno kinoe postane mekano.
Odmrznite kukuruz šećerac, pa ga u jednoj posudi lagano pomešajte sa pasuljem.
Kinou stavite u dublju posudu u kojoj planirate da servirate salatu, preko stavite kukuruz i pasulj, potom preko isecite paradajz, avokado. Uzmite 2 velike kašike pa sve to lagano protresite kako bi se sve promešalo bez gnječenja.
Ostalo je da iscedite limetu, stavite malo sušenog paradajza po želji, pospete sve peršunom i kimom obavezno, a po želji dodajte i so i biber u zrnu. Na kraju sve prelijte i maslinovim uljem.
Vaša salata je spremna za posluženje!
Prijatno.
NE PROPUSTITE: Rapsodija ukusa - domaći tiramisu sladoled
Možete vi to same!
Naslovna foto: www.lighter.world
NAJPOPULARNIJI Komentari