Search form

  • Home
  • Kosa
    • Frizure poznatih
    • Frizure za 5-10min
    • Pletenice
    • Hipster/rok/pank frizure
    • Skupljena i podignuta kosa
    • Frizure za kraću kosu
    • Frizure za devojčice
    • Nega kose
    • Galerija frizura
  • Šminka
    • Recenzije
    • Šminka poznatih
    • Šminka za 5-15 minuta
    • Osnove šminkanja
    • Dnevna šminka
    • Večernja šminka
    • Nega kože lica
    • Šminka za problematičnu kožu
    • Nokti
    • Galerija šminke
  • Moda
    • Stil poznatih
    • Modna pravila
    • Proleće/Leto
    • Jesen/Zima
    • Večernji izlazak
    • Modni detalji
    • Moda za punije dame
    • Galerija mode
  • Uradi sama
    • Galerija uradi sama
  • Fitnes
    • Aerobik
    • Pilates
    • Joga
    • Zumba
    • Galerija fitnesa
  • Telo i duh
    • Zdravlje
    • Nega tela
    • Dijete
    • Galerija Telo i duh
  • Porodica
    • Trudnoća i porođaj
    • Moja beba
    • Mama
    • Galerija Porodica
  • Recepti
    • Slane đakonije
    • Slatki zalogaji
    • Galerija recepata
  • Horoskop
    • Nedeljni horoskop
    • Mesečni horoskop
    • Godišnji horoskop
    • Astroseksologija
    • Bračni horoskop
    • Astrološki sanovnik
    • Karakteristike znakova
    • Ljubavni odnosi
    • Znak i podznak
  • Svaštara
    • Akcije i popusti
    • Vlogovi
    • Vaš kutak
    • Karijera i preduzetništvo
    • Uređenje stana
    • Ljubav
    • Galerija Svaštara
  • Kolumne
    • Galerija Kolumne
  • Upoznaj svet
    • Srbija
    • Svet
Početna
  • Frizure koje želimo da isprobamo u novembru

  • Jedan jedini za jesen: parfem koji ostaje u pamćenju

  • Jezik Finansija: Ključni koraci u finansiranju ženskog preduzetništva

  • Reserved ženski kardigani – udobnost i stil koji se pamti

  • Mesečni horoskop za NOVEMBAR 2025.

Telo i duh

Kako se priprema čaj od kombuhe?

Čaj od kombuhe je popularan fermentisani napitak koji se pravi od kombuhe, simbiotske kulture bakterija i kvasaca. Ovaj napitak se tradicionalno pripisuje brojnim zdravstvenim beneficijama i postaje sve popularniji među ljubiteljima prirodne ishrane.

Recept je u narednim redovima.

 

NE PROPUSTITE: 7 načina za zaustavljanje ciklusa negativnih misli!

 

Prvi korak u pripremi čaja od kombuhe je nabavka samog gljivastog organizma poznatog kao kombuha. Kombuhu je najbolje nabaviti u prodavnici zdrave hrane, može se praviti i samostalno ali rizikujjete da se pomeša sa drugim mikroorganizmima.

Za pripremu čaja od kombuhe, trebaće vam crni ili zeleni čaj. Skuvajte 1 litru vode i dodajte 4-5 kesica čaja.. Pustite čaj da se kuva oko 10-15 minuta, zatim uklonite čajne kesice ili procedite čaj ako koristite sušenu biiljku.

Kada je čajna osnova pripremljena, dodajte šećer. Tradicionalno se koristi beli šećer, ali možete eksperimentisati i sa drugim zaslađivačima kao što su smeđi šećer, javorov sirup ili med. Količinu šećera možete prilagoditi svom ukusu, ali preporučuje se otprilike 100 grama šećera na 1 litru čaja.

Nakon dodavanja šećera, ostavite čaj da se potpuno ohladi na sobnoj temperaturi. Važno je da čaj bude potpuno hladan pre dodavanja kombuhe, jer visoka temperatura može oštetiti kulturu.

Kada se čaj ohladi, prebacite ga u staklenu posudu koja je otporna na kiselinu. Dodajte kombuhu u čajnu osnovu. Kombuha bi trebalo da pluta na vrhu tečnosti. Ako je kombuha prevelika za posudu, možete je iseći na manje komade.

Prekrijte staklenu posudu gazom ili krpom i pričvrstite gumicom.
Ostavite posudu sa kombuhom na sobnoj temperaturi, daleko od direktnog sunčevog svetla, oko 7-10 dana. Vreme fermentacije može varirati od toga da li je u prostoriji toplo ili hladno.

Proverite da li se stvorila buđ, buđ je znak da fermentacija nije uspela, čaj treba da bude kiselkast i prijatnog mirisa.

Procedite čaj, kako ne bi ostala kombuha u njemu i čuvajte ga u frižideru.

Uživajte!

04.07.2023 10:10
 

Ne propustite

  • Potisnute emocije su put u bolest: VREME JE ZA OTPUŠTANJE

  • Kako se opustiti tokom emotivne krize?

  • Letnji izazov: Postignite balans u životu uz bosonogo hodanje

NAJPOPULARNIJI Komentari

Mogu Ja To Sama.com MJTS

Preporuka nedelje!

  • Jedan jedini za jesen: parfem koji ostaje u pamćenju

  • Nedeljni horoskop: 03.-09.11.2025.

  • Zimska dijeta - plan ishrane za jači imunitet i gubitak kilograma

  • Mesečni horoskop za NOVEMBAR 2025.

  • Zimnice, na tebe je red!

  • Frizure koje želimo da isprobamo u novembru

  • Hrana kao saveznik intimnosti: za jačanje libida kod žena

  • Najbolji dani za šišanje u novembru 2025. po principima energetskog balansa

  • Mars u Strelcu: vreme za hrabost i nove odluke

  • Novogodišnja dekoracija u Pepco radnjama: ovo su naši favoriti

  • Zimski zagrljaj: Recept za savršen kompot od jabuka i krušaka

  • Porto: Dezertno vino koje otvara tvoja čula

Mogu ja to sama © 2012-2024. Sva prava zadržana.   Kontakt informacije, Uslovi korišćenjaDesign Crystal Canvas, Dev by WIN Solutions d.o.o
Scroll up