U vreme prazničnih proslava i slava svi se opustimo kada su hrana i piće u pitanju, pa malo i preteramo u količinama, zar ne?
Jedemo više masne, začinjene i kalorične hrane, a kada slavlja prođu i stanemo pred ogledalo imamo i šta da vidimo - jasna 3-4, pa i više kilograma koji nisu bili tu na početku zimske sezone.
Da biste pomogli svom organizmu da se izbori sa svim kalorijama kojima ga častite napravite fenomenalni napitak od peršuna koji topli masne naslage i snižava nivo lošeg holesterola.
Pogledajte recept i sazanjte kako da ga pripremite.
Sastojci:
1,5 l vode,
3 vezice peršuna srednje veličine,
1 kg limuna,
malo sode bikarbone.
Peršun sadrži romatična ulja zbog kojih tako snažno miriše i flavonoide koji zajednički eliminišu toksine iz tela. Takođe, stimuliše cirkulaciju krvi, a uz dodatak limunovog soka dobićete delotvoran napitak koji obara holesterol takvom brzinom da su mnogi pacijenti šokirali lekare napretkom.
Priprema:
Korak 1: Izribajte limunovu koru sodom bikarbonom i ostavite ih u hladnoj vodi oko pola sata.
Korak 2: Prokuvajte vodu, ostavite da se ohladi, pa naseckajte limun i peršun i izmešajte s vodom. Ostavite u poklopljenom sudu u frižideru 24 sata, pa sve usitnite mikserom.
Čuvajte na hladnom i konzumirajte oko 100 ml dnevno.
Možtee vi to same!
NAJPOPULARNIJI Komentari