Ponestaje vam ideja za doručak? Mi vas razumemo i same smo uvek u potrazi za zanimljivim i ukusnim obrokom, koji će promenit rutinu. Uživale smo u mekanom i sočnom pica hlebu u toku vikenda.
Recept je u narednim redovima!
NE PROPUSTITE: Recept za lazanje sa piletinom!
Potrebni sastojci:
- 1 kocka kvasca
- 300ml mlake vode
- 750gr brašna
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica šećera
- 200gr sira po želji
- 1 paradajiz
- 1 luk
- masline
- crvena paprika
- zelena paprika
- 4-5 čenova belog luka
- kašika parmezana
- 1 kašika maslinovog ulja
- po želji kuvani paradajiz ili kečam za umak
Način pripreme:
Posuti kvasac preko mlake vode u velikoj posudi. Ostaviti da odstoji 3 minuta. Dodati brašno, so i šećer. Mešati kašikom dok se smesa ne sjedini. (Nije potrebno koristiti veliki mikser ovde.)
Pomešajte brašno, so, šećer sa kvascem i vodom i maslinom uljem. Dobro umesite i ostavite pola sata na toplom da odstoji.
Testo će biti lepljivo. Posuti malo brašna ako se čini previše lepljivim, ponovo premesiti. Ostaviti da naraste oko 1 sat, zatim staviti u frižider ako ne pripremate odmah.
Pošto je postupak rasta testa dugačak najbolje je testo pripremiti u večernjim časovima.
Izvaditi testo iz frižidera. Pobrašnjavati radnu površinu, zatim razvući testo u pravougaonik.
U testo dodati pomenute sastojke od povrća do sira, možete dodati po želji i slaninu ili šunku.
Zatim testo opet premesiti, razviti i presaviti u trećinu da se dobije hleb.
Peći hleb, ili na ploči za picu ili plehu, 30 do 35 minuta, dok ne dobije zlatno smeđu boju.
Uživajte!
Foto: Izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari