Search form

  • Home
  • Kosa
    • Frizure poznatih
    • Frizure za 5-10min
    • Pletenice
    • Hipster/rok/pank frizure
    • Skupljena i podignuta kosa
    • Frizure za kraću kosu
    • Frizure za devojčice
    • Nega kose
    • Galerija frizura
  • Šminka
    • Recenzije
    • Šminka poznatih
    • Šminka za 5-15 minuta
    • Osnove šminkanja
    • Dnevna šminka
    • Večernja šminka
    • Nega kože lica
    • Šminka za problematičnu kožu
    • Nokti
    • Galerija noktiju
    • Galerija šminke
  • Moda
    • Stil poznatih
    • Modna pravila
    • Proleće/Leto
    • Jesen/Zima
    • Večernji izlazak
    • Modni detalji
    • Moda za punije dame
    • Galerija mode
  • Uradi sama
    • Galerija uradi sama
  • Fitnes
    • Aerobik
    • Pilates
    • Joga
    • Zumba
    • Galerija fitnesa
  • Telo i duh
    • Zdravlje
    • Nega tela
    • Dijete
    • Galerija Telo i duh
  • Porodica
    • Trudnoća i porođaj
    • Moja beba
    • Mama
    • Galerija Porodica
  • Recepti
    • Slane đakonije
    • Slatki zalogaji
    • Galerija recepata
  • Horoskop
    • Nedeljni horoskop
    • Mesečni horoskop
    • Godišnji horoskop
    • Astroseksologija
    • Bračni horoskop
    • Astrološki sanovnik
    • Karakteristike znakova
    • Ljubavni odnosi
    • Znak i podznak
  • Svaštara
    • Akcije i popusti
    • Vlogovi
    • Vaš kutak
    • Karijera i preduzetništvo
    • Uređenje stana
    • Ljubav
    • Galerija Svaštara
  • Kolumne
    • Galerija Kolumne
  • Upoznaj svet
    • Srbija
    • Svet
Početna
  • Vikend avantura čeka: Ideje za nezaboravne izlete u Srbiji i okolini

  • Mali budžet, velika promena: DIY projekti za osveženje enterijera

  • Hormoni koje svaka žena treba da proverava makar jednom godišnje

  • Kada koža ne voli sunce: Razumevanje alergije na sunce

  • Kako nositi nakit u skladu sa najnovijim modnim trendovima

Telo i duh

Hrana koju ne bi trebalo držati u frižideru

Nabavka namirnica znači da ih negde moramo i skladištiti. U toku letnjih meseci, često sve što kupimo pokušavamo da potrpamo u frižider, kako bismo namirnice zaštitili od visokih temperatura. Kada nam ostane viška prilikom pripreme ručka, sve ostatke ćemo najčešće staviti u kutiju i onda u frižider. S druge strane, postoji hrana kojoj ne odgovara tako niska temperatura. U nastavku teksta saznajte koju hranu nikada ne bi trebalo držati u frižideru.

NE PROPUSTITE: Hrana za koju nismo znali da može biti smrtonosna

 

1. Krompir

Krompir bi trebalo skladištiti na hladnom i mračnom mestu, ali je frižider previše hladan. Na tako niskim temperaturama, dolazi do razgradnje skroba, što stvara vodenastu teksturu, koja može uticati na ukus krompira. Na ukus krompira dodatno utiče i pretvaranje skroba u šećer, pod dejstvom vrlo niskih temperatura. 

2. Crni i ljubičasti luk

Crni luk ne bi trebalo držati u frižideru, jer će postati buđav i mekan. Bolje ga je držati na sobnoj temperaturi, ali skloniti sa direktne sunčeve svetlosti. Ukoliko vam je ostalo malo oljuštenog i isečenog luka posle pripreme ručka, možete ga staviti u kesicu i ostaviti u frižider, u ladicu za povrće.

3. Beli luk

Beli luk će izgubiti svoju aromu ako se nalazi u frižideru. Beli luk držite na suvom i hladnom mestu, uz odgovarajuću ventilaciju. Papirna kesa je odlična za skladištenje belog luka. Imajte na umu da će beli luk polako početi da gubi aromu, čim je glavica načeta. Zbog toga pokušajte da iskoristite čenove u narednih 10-ak dana.

4. Dinja

Mada uvek požurimo da rashladimo dinju pre jela, eksperti tvrde da je dinja najukusnija kada je na sobnoj temperaturi. Isto se odnosi i na lubenicu. Pojedina istraživanja čak napominju da će dinja u frižideru gubiti svoja svojstva antioksidansa, pa je konzumacija dinje sobne temperature i zdravija. Ukoliko ste načeli dinju, možete je sačuvati u frižideru 3-4 dana. 

5. Med

Ako se med nalazi u frižideru, dolazi do kristalizacije, postaje čvrst i gotovo ga je nemoguće koristiti. Med na sobnoj temperaturi može stajati veoma dugo. Ukoliko je došlo do kristalizacije, med možete vratiti u tečno stanje tako što ćete teglu zagrejati u vrućoj vodi.

6. Hleb

Da bi sprečili pojavu buđi, ponekad hleb stavimo u frižider. Iako će niske temperature pomoći u tom smislu, hleb smešten u frižider će postati veoma suv. Hleb će trajati najduže ako ga držite u posebnoj posudi za hleb ili u ostavi. Ukoliko želite da produžite svežinu hleba, zamrznite ga i onda upotrebite po želji.

NE PROPUSTITE: Indeks telesne mase - kako da izračunate i tumačite BMI

 

Ako ste do sada ovu hranu stavljali u frižider, nadamo se da ćete, nakon čitanja ovog teksta, pronaći neko drugo mesto za skladištenje. Frižider je nezamenjiv, pogotovo u toku vrelog leta, ali pojedina hrana prosto ne prihvata niske temperature. Znate li vi za još neke namirnice koje ne bi trebalo držati u frižideru?

Naslovna foto: izvor

28.08.2019 10:14
 

Ne propustite

  • Dijeta za sticanje mišićne mase

  • Đumbir čaj kao saveznik uspešnog mršavljenja

  • Kako se hrane supermodeli - dijeta Viktorijinih anđela

NAJPOPULARNIJI Komentari

Mogu Ja To Sama.com MJTS

Preporuka nedelje!

  • Nedeljni horoskop za period od 30.06.- 06.07.2025.

  • Letnji izazov: Postignite balans u životu uz bosonogo hodanje

  • Midi suknja: Letnji outfit s kojim ne možete pogrešiti - modni predlozi

  • Paloma koktel - letnje osveženje

  • Najpopularniji kupaći kostimi: trendovi koje ćete obožavati ovog leta

  • Stavite OVO u svoj novčanik i delujte direktno na finansije: Moć svesne namere

  • Otkrijte najlepše letnje papuče: Vaš must-have za udobnost i stil

  • Voda od ruzmarina: Vaše savršeno letnje osveženje i tajna lepote!

  • Neplodnost: Razumevanje faktora koji utiču na sposobnost začeća

  • Spremni za plažu: Šta sve treba da se nađe u vašoj torbi?

  • Ljudi rođeni u julu: Razotkrivanje ličnosti, karijere i dubokih emocija

  • Šta nam poručuju bolovi iz ugla emocija? Razumevanje telesnih signala

  • Kako šminka preživljava 40+ stepeni: Letnji mejkap trikovi za postojanost

  • Lubenica: slatki dar leta za vaše zdravlje

Mogu ja to sama © 2012-2024. Sva prava zadržana.   Kontakt informacije, Uslovi korišćenjaDesign Crystal Canvas, Dev by WIN Solutions d.o.o

Pročitajte i ovaj tekst!

Pesketarijanstvo - ishrana koja isključuje meso, ali ne i ribu

Čuli smo već za vegane i vegetarijance, sve prednosti takve ishrane, ali i poteškoće na koje nailaze. Bez upotrebe...
Scroll up