Kada ne znate šta da spremite za doručak, ali i za večeru, predlažemo vam nešto veoma ukusno!
Reč je o tortiljama od karfiola.
Možete ih jesti uz sireve ili kremove, a mi delimo sa vama kako da ih napravite.
NE PROPUSTITE: 12 sjajnih ideja za zdrav i ukusan doručak
Neophodni sastojci:
- 3/4 karfiola,
- 2 jajeta,
- peršunov list i
- so i biber.
Priprema:
Odvojite cvetove prethodno opranog karfiola i stavite ih u blender ili ih sitno iseckajte.
Ukoliko imate mikrotalasnu pećnicu stavite polovinu izblendanog karfiola u vatrostalnu činiju, pa u pećnicu na dve minute i izmešajte sa ostatkom i vratite na dve minute ponovo.
Ukoliko nemate, kuvajte ga na pari dok ne omekša.
Zatim, uzmite tanku kuhinjsku krpu i stavite svu smesu i dobro iscedite vodu iz nje. Pazite da ne ispečete dok to radite.
Nakon toga smesu sipajte u prethodno umućena jaja, dodajte sitno iseckan peršunov list i so i biber, pa sve zajedno dobro izmešajte.
Rukama pravite tortilje i ređajte ih u tepsiju u koju ste prethodno stavili papir za pečenje.
Pecite ih 10 minuta na jednoj strani, pa ih polako okrenite na drugu stanu i pecite još oko 7 minuta.
Nakon toga, ostavite ih da se ohlade par minuta, pa ih ispržite veoma kratko na vrelom ulju da bi dobile braonkastu boju.
Tortilje su spremne!
Ukusne, tople tortilje možete jesti sa sirom, pavlakom, kiselim mlekom, jogurtom, odnosno, onim što volite!
NE PROPUSTITE: 3 sastojka za zdrav doručak koji topi kilograme
Uživajte u ukusnim tortiljama koje ćete sigurno često praviti.
Možete vi to same!
Foto: www.recipegirl.com
NAJPOPULARNIJI Komentari