foto: cannizzoclutch.wordpress.com
Jedna od omiljenih jesenjih voćki su definitivno kruške - mekane, slasne i slatke nikoga ne ostavljaju ravnodušnim!
Zašto ne biste iskoristile sezonu krušaka i napravile ukusni kolač! Sprema se očas posla i definitivni je dokaz da sve što je brzo nije i kuso - što bi rekao naš mudri narod!
Naša saradnica Sandra sa bloga Mother.Woman.Queen. ima svakodnevan izazov da svojim ukućanima spremi ukusan i slastan dezert, a da pritom ne utroši pola dana.
Recept koji nam predstavlja u današnjem postu je jedan od takvih - jednostavan i brz, ali kvalitetan i ukusan. Pored krušaka, možete koristiti i druge voćke - kajsije, breskve, jabuke... Ovaj lagani kolač odlično ide uz sladole, šlag ili slatku pavlaku!
Pogledajte recept sa uputstvom i saznajte kako da napravite Sandrin brzi kolač sa kruškama!
Potrebni sastojci:
4-5 većih krušaka
125g putera
2 šolje šećera
4 jaja
1 i po šolja brašna
1 kesica praška za pecivo
Pola šolje jogurta
Sok od pola limuna
1 vanil šećer i 1 burbon vanila.
Smesa od jaja: Šećer i puter umutite, u to dodajei žumanca, brašno, prašak za pecivo i na kraju umućena belanca.
Na vreo tiganj stavite sećer (1 šolju), kad se počne topiti dodajte kruške isečene na kriške, malo sačekajte pa dodajte i sok od limuna i 50 g putera, sačekajte da dobije zlatkastu boju, pa sipajte vanil šećer i jednu burbon vanilu.
Posle par minuta preko voća prelijte smesu od jaja i brašna.
Stavite tiganj u rernu na 170oC da se peče jedno 30-35 min. Pred kraj probodite čačkalicom testo da proverite da li je gotovo.
Bitno je da kad vadite tortu u tanjir, to učinite veoma pažljivo - poklopite odgovarajućim tanjirom ili tacnom, okrenete naopačke i prekrijete par minuta mokrom kuhinjskom krpom.
Potrebno je da se stvori para kako bi torta ispala iz tiganja cela i neoštećena, u protivnom pola će vam ostati u tiganju.
Pospite prah šećerom i poslužite! Prijatno!
Možete vi to same!
Autor teksta: Sandra sa bloga Mother.Woman.Queen.
,,Moj blog je priča za sve one koji vole život i od njega uzimaju najbolje. Pročitajte teme o svemu...'' Klik na OVAJ link!
NAJPOPULARNIJI Komentari