Spolja hrskavo, iznutra mekano i sočno - zvuči dobro, zar ne?
Baš takvi su argentinski ćevapi!
Prave se od mlevenog mesa, kao i naši domaći, s tim što se pohuju, pa zbog toga imaju hrskavu koricu.
Za njih vam ne treba puno sastojaka, tako da spadaju u povoljnija jela, a biće savršen specijalitet za vikend ručak, pogotvo ako ih poslužite sa krompirićima i sezonskom salatom!
Možete ih nabosti i na štapiće za ražnjiće i tako dobiti sjajno posluženje za žurke i proslave!
Pogledajte recept i saznajte kako da ih pripremite!
Potrebni sastojci:
300 g mlevenog mesa,
300 g belog krompira,
1 glavica crnog luka,
2 čena belog luka,
so po ukusu,
2 žumanca,
biber ili origano po želji.
Za pohovanje :
2 belanca,
brašno,
prezle.
Priprema:
Korak 1: Krompir skuvajte, ohladite i izrendajte. Izmešajte ga sa mlevenim mesom, sitno iseckanim crnim lukom, belim lukom i žumancima. Posolite i začinite po ukusu i dobro umesite.
Korak 2: Od dobijene mase nauljenim rukama oblikujte ćevape i svaki uvaljajte u brašno, pa u ulupana belanca i na kraju u prezle.
Korak 3: Pržite ih u dubokom vrelom ulju, ocedite i servirajte sa sezonskom salatom.
Prijatno!
Recept preuzet sa bloga : Tajni sastojak
NAJPOPULARNIJI Komentari