Italijanska kuhinja je oduvek mamila naše uzdahe i gotovo da nema specijaliteta u kom ne uživamo. Pice, paste, lazanje - prosto ne znamo šta bismo istakli kao naše omiljeno italijansko jelo.
Kada su lazanje u pitanju moramo priznati da zauzimaju posebno mesto u našim srcima ! Kombinacija sočnog mlevenog mesa, bešamel i paradajz sosa i ukusnog kačkavalja jednostavno nikoga ne može da ostavi ravnodušnim.
Istina, ima tu koja kalorija više, ali imamo i mi dušu - možemo se s vremena na vreme počastiti ovakvim specijalitetom.
U današenjm postu otkrivamo vam recept za nešto drugačiju varijantu ovog italijanskog jela. Radi se o lazanja rolnicama iliti urolanoj lazanji. Umesto da se kore slažu jedna preko druge u slojevima, prave se rolnice koje su podjednako ukusne, a možda čak i lakše za spremanje.
Pogledajte recept i uverite se i sami!
Potrebni sastojci:
4 kašike maslinovog ulja,
250 g mlevenog junećeg mesa,
1 glavica crnog luka,
0,7l paradajz sosa,
3 čena belog luka,
Bosiljak, origano, so i biber,
450 g rikota sira,
1 jaje,
Peršun,
200 g parmezana,
200g mocarela sira,
Sveže kore za lazanje.
Korak 1: Uključite rernu na 250oC, Dok se greje na malo maslinovog ulja izdinstajte crni luk i meso. Gnječite meso tokom dinstanja da se raspadne. Gotovo je kada poprimi braonkastu nijansu. Dodajte mesu paradajz sos, origano, izgnječen beli luk i bosiljak. Ostavite da se krčka. Začinite solju i biberom po ukusu.
Korak 2: U posebnu posudu pomešajte rikota sir, so i biber, pa sve izgnječite viljuškom. Dodajte i peršun. Dodajte i mocarela sir. Vreme je za slaganje lazanja.
Kore za lazanje isecite na trake i poslažite u pleh.
Na svaku celom dužinom nanesite mešavinu sireva.
Dodajte pripremljeni sos sa mesom.
Pa svaku koru urolajte.
Pospite preko svake rolnice ostatak mesa, kao i narendan parmezan.
Pospite suvim začinskim biljem - origano, bosiljak. Pokrijte aluminijumskom folijom i ubacite u rernu na 40minuta.
Poslužite tople! Prijatno!
Možete vi to same!
NAJPOPULARNIJI Komentari