Search form

  • Home
  • Kosa
    • Frizure poznatih
    • Frizure za 5-10min
    • Pletenice
    • Hipster/rok/pank frizure
    • Skupljena i podignuta kosa
    • Frizure za kraću kosu
    • Frizure za devojčice
    • Nega kose
    • Galerija frizura
  • Šminka
    • Recenzije
    • Šminka poznatih
    • Šminka za 5-15 minuta
    • Osnove šminkanja
    • Dnevna šminka
    • Večernja šminka
    • Nega kože lica
    • Šminka za problematičnu kožu
    • Nokti
    • Galerija šminke
  • Moda
    • Stil poznatih
    • Modna pravila
    • Proleće/Leto
    • Jesen/Zima
    • Večernji izlazak
    • Modni detalji
    • Moda za punije dame
    • Galerija mode
  • Uradi sama
    • Galerija uradi sama
  • Fitnes
    • Aerobik
    • Pilates
    • Joga
    • Zumba
    • Galerija fitnesa
  • Telo i duh
    • Zdravlje
    • Nega tela
    • Dijete
    • Galerija Telo i duh
  • Porodica
    • Trudnoća i porođaj
    • Moja beba
    • Mama
    • Galerija Porodica
  • Recepti
    • Slane đakonije
    • Slatki zalogaji
    • Galerija recepata
  • Horoskop
    • Nedeljni horoskop
    • Mesečni horoskop
    • Godišnji horoskop
    • Astroseksologija
    • Bračni horoskop
    • Astrološki sanovnik
    • Karakteristike znakova
    • Ljubavni odnosi
    • Znak i podznak
  • Svaštara
    • Akcije i popusti
    • Vlogovi
    • Vaš kutak
    • Karijera i preduzetništvo
    • Uređenje stana
    • Ljubav
    • Galerija Svaštara
  • Kolumne
    • Galerija Kolumne
  • Upoznaj svet
    • Srbija
    • Svet
Početna
  • Jesenji hobiji u kojima ćeš uživati

  • Muškarci otkrivaju: Ovo su stvari koje mrzimo kod žena (ali samo malo!)

  • Mesečni horoskop za oktobar 2025: Od harmonije do intenziteta

  • Jezik Finansija: Ključni koraci u finansiranju ženskog preduzetništva

  • Reserved ženski kardigani – udobnost i stil koji se pamti

Recepti

Tradicionalna cicvara za Božić - recept

 

Božić je jedan od najradosnijih praznika kada je cela porodica na okupu i kada se priprema svečana praznična trpeza. Kao i uvek, najzanimljiviji su običaji, koji su raznoliki i variraju od kraja do kraja. Tako, na primer, svi znamo da se rano na božićno jutro pravi česnica, u koju se stavlja novčić, pa ko ga pronađe cele godine će ga pratiti sreća, potom da se priprema žito, ali tu je još jedno naše staro tradiocionalno jelo, koje je upravo na božićno jutro nezaobilazno na svečanoj trpezi, i to u mnogim našim krajevima. U pitanju je cicvara, za koju se ujedno smatra da je jelo kojim treba prekinuti božićni post, te je ona prvo što se jede na božićno jutro, zajedno sa česnicom koju lome ukućani.

Ono što je izvesno, jeste da je cicvara ,koja je zapravo varijacija na temu kajmaka - samo bogatija, jako ukusna. A kako se pravi prava božićna tradicionalna cicvara, saznajte u nastavku teksta.

NE PROPUSTITE: Jednostavna i ukusna lešnik torta - recept

 

Sastojci:

300 g zrelog kajmaka

300 g kukuruznog brašna - belo ili žuto

600 ml mleka 

So

 

Foto: izvor

Priprema: 

U vruće meko dodajte kajmak, pa sve to stavite na šporet dok ne provri. Potom smanjite temperaturu, pa postepeno kašiku po kašiku dodavajte kukuruzno brašno i konstantno mešajte kako se ne bi stvorile grudvice. Cicvara treba da se zgusne, ali ne treba da bude ni retka ni odviše gusta, već srednje gustine.

Takođe, smatra se da je tajna pripreme ovog jela u tome da treba uvek da se meša u istom smeru. Dodajte i so po želji. Kada se cicvara zgusne, sklonite je sa ringle, i videćete da se mast od kajmaka pomalo odvaja - to je zna da je gotova.

Cicvara se služi dok je vruća.

NE PROPUSTITE: Čuvena Saher torta - recept

Možete vi to same!

Naslovna foto: izvor

05.01.2024 07:58
 

Ne propustite

  • ROLOVANA PILETINA sa slaninom i mocarelom - kuvamo za one koje volimo

  • Jednostavna posna pita sa pečurkama - recept

  • Zimska čorba sa krompirom, pečurkama i slaninom - RECEPT

NAJPOPULARNIJI Komentari

Mogu Ja To Sama.com MJTS

Preporuka nedelje!

  • Nedeljni Horoskop: 13.10. - 19.10.2025.

  • Reserved ženski kardigani – udobnost i stil koji se pamti

  • Od kaubojskih čizama do robusnog chunky stila – Ovo su modeli koji dominiraju jesen/zima 2025.

  • Sedefasti šapat sezone: Zašto je satenska suknja neizostavni komad ove jeseni

  • Laszlo Krasznahorkai – dobitnik Nobelove nagrade za književnost 2025.

  • Stigao je Maje - Beograd dobio prvu radnju čuvenog pariskog brenda u regionu

  • Pink radni dan – 24. oktobar

  • Otkrivamo šta se zaista pilo na Nedelji mode u Parizu – i nije šampanjac!

  • Bez griže savesti: Puding za decu od prirodnih sastojaka (Brz, hranljiv i bez šećera)

  • IKEA lansirala SANDLÖPARE - kolekciju za decu inspirisanu afričkom savanom

Mogu ja to sama © 2012-2024. Sva prava zadržana.   Kontakt informacije, Uslovi korišćenjaDesign Crystal Canvas, Dev by WIN Solutions d.o.o

Pročitajte i ovaj tekst!

Recept za Božićnu česnicu i dekoracija svečane trpeze

Evo prošao je i doček i zvanično smo zagazili u 2018. godinu. Za nas se euforija ipak ne završava, jer nas čeka jedan...
Scroll up