Foto: dailyexpress.co.uk
Žene iz Japana su prirodno vitke, međutim, nije sve u genetici. One veoma mnogo pažnje obraćaju na ishranu i drže se određenih navika koje im obezbeđuju vitku liniju.
Saznali smo o čemu se radi i požurili da podelimo s vama ovu tajnu. U nastavku pogldajke kojih se 6 navika kada je u pitanju ishrana pridržavaju žene iz Japana kako bi izgledale sjajno i kako ne bi imale problema s kilogramima.
NE PROPUSTITE: Tajna savšene kose koju Japanke odavno znaju sada dostupna i vama
1. Specijalan režim ishrane
Kada pomislimo na Japan, pomislimo na suši, međutim, suši nikako nije sve što se tamo jede.
U zavisnosti od godišnjeg doba, Japanke jedu različitu hranu, a ono što je važno jeste da najviše jedu ono što je spremljeno potpuno sveže.
Sveža, kao i kuvana hrana je uvek bolja opcija od nezdrave, brze hrane.
Zimi se javiše jedu meso, riba, supe i piju se topli čajevi dok se leti najviše jedu riba, morski plodovi, salate i hladne supe.
2. Poseban način spremanja hrane
Bilo da spremaju ribu, morske plodove ili povrće to se uvek radi na poseban način.
Dinstanje, grilovanje i kuvanje na pari su osnova, dok ponekad prže hranu sa minimalnom količinom ulja. Na taj način čuvaju nutritivna svojstva namirnica.
Osim toga, Japanke ne koriste mnogo začina kako ne bi opteretile stomak i kako bi svako jelo imalo što prirodniji ukus.
3. Važno je i kako se jede
U Japanu tanjir nikada nije previše napunjen i svaka namirnica ima svoje mesto u posebnoj činiji.
Njima je veoma važno kako se jede, to je pravi ritual. Zalogaj mora biti mali i nikada se ne jede brzo.
Uživaju u svakom zalogaju i to je zaista sjajan način da se ne prejedu.
4. Pirinač umesto hleba
Umesto hleba u Japanu se uglavnom jede pirinač. On se sprema bez soli i bez masnoća.
Samim tim, to je vrlo dijetalna opcija.
5. Doručak je najvažniji obrok
Doručak bi trebalo da svima bude najvažniji obrok i on treba da da bude obiman i da da energiju za ostatak dana.
U Japanu za doručak se najčešće jede omlet, riba, pirinač, supa i čaj - to sve zajedno uz još par dodataka.
Siti, sigurno se neće prejedati tokom dana.
6. Slatkiši se retko jedu
U Japanu ćete retko videti da se jedu kremaste torte, kolači i slično.
Slatkiši koje prave i jedu uglavnom imaju vrlo malo šećera i masnoće i ostatku populacije sigurno nisu previše ukusni.
Čak i sladoled prave od pirinča.
Ako ništa, trebalo bi da preuzmemo od njih savet da se konzumira što manje šećera.
NE PROPUSTITE: Zeleni čaj - eliksir zdravlja i lepote
Možete vi to same!
Foto i izvor: brightside.me
NAJPOPULARNIJI Komentari