Search form

  • Home
  • Kosa
    • Frizure poznatih
    • Frizure za 5-10min
    • Pletenice
    • Hipster/rok/pank frizure
    • Skupljena i podignuta kosa
    • Frizure za kraću kosu
    • Frizure za devojčice
    • Nega kose
    • Galerija frizura
  • Šminka
    • Recenzije
    • Šminka poznatih
    • Šminka za 5-15 minuta
    • Osnove šminkanja
    • Dnevna šminka
    • Večernja šminka
    • Nega kože lica
    • Šminka za problematičnu kožu
    • Nokti
    • Galerija šminke
  • Moda
    • Stil poznatih
    • Modna pravila
    • Proleće/Leto
    • Jesen/Zima
    • Večernji izlazak
    • Modni detalji
    • Moda za punije dame
    • Galerija mode
  • Uradi sama
    • Galerija uradi sama
  • Fitnes
    • Aerobik
    • Pilates
    • Joga
    • Zumba
    • Galerija fitnesa
  • Telo i duh
    • Zdravlje
    • Nega tela
    • Dijete
    • Galerija Telo i duh
  • Porodica
    • Trudnoća i porođaj
    • Moja beba
    • Mama
    • Galerija Porodica
  • Recepti
    • Slane đakonije
    • Slatki zalogaji
    • Galerija recepata
  • Horoskop
    • Nedeljni horoskop
    • Mesečni horoskop
    • Godišnji horoskop
    • Astroseksologija
    • Bračni horoskop
    • Astrološki sanovnik
    • Karakteristike znakova
    • Ljubavni odnosi
    • Znak i podznak
  • Svaštara
    • Akcije i popusti
    • Vlogovi
    • Vaš kutak
    • Karijera i preduzetništvo
    • Uređenje stana
    • Ljubav
    • Galerija Svaštara
  • Kolumne
    • Galerija Kolumne
  • Upoznaj svet
    • Srbija
    • Svet
Početna
  • CRVENI KARMIN za praznike: Trik u 3 sloja koji koriste šminkeri (da ne ostavljate tragove na čaši)

  • Jedan jedini za zimu: parfem za kojim se svi okreću

  • Novogodišnja dekoracija: šta sve možeš da kupiš do 2000 dinara?

  • Praznični dezert koji se ne peče, a ceo komšiluk traži recept

  • Trik sa čarapama koji koriste stilisti poznatih (da noge izgledaju tanje i duže)

Svaštara

Šta sve radimo pogrešno u kuhinji

Da li ljuštite luk pre seckanja? Da li gledate hranu kako se priprema u multipraktiku? Iako vam se ove radnje čine najjednostavnijima na svetu, izgleda da ne radimo baš sve kako treba po tom pitanju. Neke od greški su zanemarljive, mada nam oduzimaju vreme, dok neke utiču i na ukus jela koja pripremamo.

Sve u svemu, vreme je da saznamo šta sve radimo pogrešno u kuhinji i gubimo dragoceno vreme, kao i kako da te greške ispravimo! Detalji slede u nastavku. smiley

NE PROPUSTITE: Zamka za komarce + prirodni repelent protiv ujeda

 

1. Pogrešno slažemo posuđe u mašinu za pranje posuđa

Kada ređamo tanjire u mašinu za pranje posuđa, slažemo ih jedan za drugim. Međutim ovo je pogrešan pristup, jer voda zapravo kruži i zato bi bilo bolje da posložimo tanjire u krug kako bi ih mašina što lepše oprala. Tanjire koje ste koristili za jela poput paste stavite u centar, a tanjire na kojima ste služili meso stavite dalje od centra, na ovaj način svi tanjiri će se ravnomerno oprati tako da neće biti potrebe opet da ih perete.

2. Pogrešno podgrevamo hranu u mikrotalasnoj

Mnogi od nas su primetili da je hrana koja je po ivici tanjira bolje zagrejana od hrane koja se nalazi u centru tanjira. Mnogo puta se dešava da je hrana koja se nalazi u samom centru hladna, čak i kada je tanjir vruć.

Ovo nam pokazuje da bi smo zapravo morali da postavimo hranu u obliku krofne, ostavljajući prazninu u centru, kako bi se toplota ravnomerno proširila na sve delove hrane.

 

3. Ne koristimo kako treba nož za sir

Skoro svaka moderna domaćica ima nož za sir. Njegov zakrivljeni vrh, omogućuje nam da sečemo što tanje kriške sira. Sa ovim nožem takođe možemo seći voće i povrće sa elastičnom korom i pulpom, kao što su paradajz i zrele šljive.

4. Mutimo šlag na pogrešan način

Iskusne domaćice upozoravaju da ukoliko ne pripremimo šlag za mućenje kako treba, kolač neće ispasti baš kako smo zamislili. Na našu sreću savet je prilično jednostavan. Sve što je potrebno da uradimo jeste da dobro ohladimo šoljicu sa vodom i šlag u zamrzivaču i šlag pena će ispasti savršena.  

5. Ni toster ne koristimo kako treba

Mnogi od nas samo jednom, najčešće pri kupovini, podesi mod za tostiranje na tosteru i to je to.

I to je ok za određenu vrstu hleba, ali ukoliko koristimo različite vrste hleba, potrebno je da prilagodimo mod, kako bi tost bio savršen. Jer različite vrste hleba zahtevaju i drugačije podešavanje tostera.

 

6. Komplikujemo stvari pri korišćenju prese za beli luk

Većina nas ljušti beli luk pre nego što ga stavi u presu. Ljuska se svakako neće naći u vašem jelu i ako je ne oljuštite. Tako da čišćenjem zapravo samo komplikujemo sebi život.

7. Pržimo jaja pogrešno

Kako biste pravilno ispržili jaja prvo pržite belance oko minut, zatim dodajte žumance odozgo. Na ovaj način ćete dobiti fenomenalan rezultat. Žumance koje se inače smatra za ukusniji deo lepo će sesti na fino pripremljenu podlogu od belanceta.

NE PROPUSTITE: Psihološke činjenice posle kojih će vam sve biti jasnije

Možete vi to same!

Foto izvor: brightside.me

Naslovna foto: sveikuoliai.lt

30.04.2018 07:52
 

Ne propustite

  • 11 TRIKOVA koji će vas učiniti KULINARSKIM GENIJEM

  • Spas u pravi čas - zamene za ključne kulinarske namirnice

  • Praktični kulinarski TRIKOVI - spas u KUHINJI

NAJPOPULARNIJI Komentari

Mogu Ja To Sama.com MJTS

Preporuka nedelje!

  • Nedeljni horoskop: 15.12.-21.12.2025. Veliki kosmički RESET

  • Trik sa čarapama koji koriste stilisti poznatih (da noge izgledaju tanje i duže)

  • FINANSIJSKI BAKSUZ: Tri stvari koje NE SMETE da radite u kući posle 18h (ako želite da vam 2026. bude bogata)

  • CRVENI KARMIN za praznike: Trik u 3 sloja koji koriste šminkeri (da ne ostavljate tragove na čaši)

  • 3 poklona koja NIKAKO ne smete uneti u kuću (veruje se da donose svađu i suze)

  • TAJNA SAVRŠENOG RUČKA: Dodatak od 20 dinara koji svaki pasulj, sarmu ili paprikaš pretvara u gala ručak

  • TEST INTELIGENCIJE NA PORODIČNOM RUČKU: Ako vas pitaju "Kad će udaja/deca?", odgovorite OVO

  • Hitna "dijeta" bez gladovanja koja izvlači vodu (da uđete u haljinu broj manju)

  • RUSKI DOKTORI SE KUNU: "Zlatna voda" koju treba da popijete pre odlaska na SLAVU (sprečava nadimanje i mamurluk)

  • PSIHOLOZI KAŽU: Rečenica koju treba da kažete kada vas neko 'spusti' ili uvredi

  • VAŽI SAMO U DECEMBRU: Pet luksuznih detalja (ispod 1000 dinara) zbog kojih izgledate kao da ste se vratili sa Maldiva

  • RUKE VAM DODAJU 10 GODINA: Sastojak iz kuhinje koji briše tamne fleke

  • Ne privlačimo pogrešne partnere - privlačimo sopstveno emotivno stanje

  • Zašto se parovi najviše svađaju pred praznike i 3 rečenice koje smanjuju tenziju

  • MAGIJA ZA 5 MINUTA: Kako da napravite "Otiske Deda Mraza" u hodniku

Mogu ja to sama © 2012-2024. Sva prava zadržana.   Kontakt informacije, Uslovi korišćenjaDesign Crystal Canvas, Dev by WIN Solutions d.o.o

Pročitajte i ovaj tekst!

Vodič za temeljno čišćenje kuhinje - šta ne smete da zaboravite

Svi mi imamo standardnu rutinu čišćenja kada je u pitanju najprometnije mesto našeg doma – kuhinja. Bilo da čistite...
Scroll up