Search form

  • Home
  • Kosa
    • Frizure poznatih
    • Frizure za 5-10min
    • Pletenice
    • Hipster/rok/pank frizure
    • Skupljena i podignuta kosa
    • Frizure za kraću kosu
    • Frizure za devojčice
    • Nega kose
    • Galerija frizura
  • Šminka
    • Recenzije
    • Šminka poznatih
    • Šminka za 5-15 minuta
    • Osnove šminkanja
    • Dnevna šminka
    • Večernja šminka
    • Nega kože lica
    • Šminka za problematičnu kožu
    • Nokti
    • Galerija šminke
  • Moda
    • Stil poznatih
    • Modna pravila
    • Proleće/Leto
    • Jesen/Zima
    • Večernji izlazak
    • Modni detalji
    • Moda za punije dame
    • Galerija mode
  • Uradi sama
    • Galerija uradi sama
  • Fitnes
    • Aerobik
    • Pilates
    • Joga
    • Zumba
    • Galerija fitnesa
  • Telo i duh
    • Zdravlje
    • Nega tela
    • Dijete
    • Galerija Telo i duh
  • Porodica
    • Trudnoća i porođaj
    • Moja beba
    • Mama
    • Galerija Porodica
  • Recepti
    • Slane đakonije
    • Slatki zalogaji
    • Galerija recepata
  • Horoskop
    • Nedeljni horoskop
    • Mesečni horoskop
    • Godišnji horoskop
    • Astroseksologija
    • Bračni horoskop
    • Astrološki sanovnik
    • Karakteristike znakova
    • Ljubavni odnosi
    • Znak i podznak
  • Svaštara
    • Akcije i popusti
    • Vlogovi
    • Vaš kutak
    • Karijera i preduzetništvo
    • Uređenje stana
    • Ljubav
    • Galerija Svaštara
  • Kolumne
    • Galerija Kolumne
  • Upoznaj svet
    • Srbija
    • Svet
Početna
  • Jezik Finansija: Ključni koraci u finansiranju ženskog preduzetništva

  • Reserved ženski kardigani – udobnost i stil koji se pamti

  • Mesečni horoskop za NOVEMBAR 2025.

  • Frizure koje želimo da isprobamo u novembru

  • Jedan jedini za jesen: parfem koji ostaje u pamćenju

Recepti

Šeherezada torta

Šeherezada torta omiljena je na proslavama mališana, zato što je sočna i pritom se brzo priprema. Potrebno je svega 20 minuta za pripremu iste tako da je recept savršen za kraj radne nedelje. Ukoliko je isprobate, nećete je se lako odreći!

Recept je u narednim redovima.

 

NE PROPUSTITE: Recept za poslasticu iz čaše: Limun kolač!

 

Potrebni sastojci:

  • 400gr keksa po želji
  • 2l mleka
  • 3 kesice pudinga od karamele
  • 400gr šlaga
  • 200gr margarina

Način pripreme:

Najpre je potrebno napraviti puding koji će kasnije poslužiti kao fil za tortu.

Na klasičan način po opisu sa pakovanja pudinga pripremite isti, uz mleko.

Zatim u puding dodajte 100gr istopljenog margarina.

Sa drugom polovinom mleka umutite šlag i takođe dodajte drugu polovinu margarina, kako bi dobili gušću smesu.

Zatim ređajte na tepsiju za tortu keks, kao koru i preko keksa fil od pudinga, zatim opet keks i zatim fil od šlaga.

Neizmenično filujte i kako bi keks omešao ostavite tortu u frižideru 4 do 6 sati.

 

Uživajte!

 

 

Foto: Izvor

01.10.2022 07:52
 

Ne propustite

  • Recept za jesenji kolač od jabuke

  • Slatki recept: Mafini od bundeve

  • Recept za Zombi koktel

NAJPOPULARNIJI Komentari

Mogu Ja To Sama.com MJTS

Preporuka nedelje!

  • Novogodišnja dekoracija u Pepco radnjama: ovo su naši favoriti

  • Jedan jedini za jesen: parfem koji ostaje u pamćenju

  • Nedeljni horoskop: 03.-09.11.2025.

  • Mesečni horoskop za NOVEMBAR 2025.

  • Najbolji dani za šišanje u novembru 2025. po principima energetskog balansa

  • Frizure koje želimo da isprobamo u novembru

  • Hrana kao saveznik intimnosti: za jačanje libida kod žena

  • Svi su poludeli za zidnim tapaciranim panelima, a mi smo ih pronašli po super ceni

  • 8. Novembar – Najmoćniji dan za novac

  • Mars u Strelcu: vreme za hrabost i nove odluke

  • Zimski zagrljaj: Recept za savršen kompot od jabuka i krušaka

  • Kako dugotrajna upotreba sedativa menja hemiju mozga

  • Porto: Dezertno vino koje otvara tvoja čula

  • U fokusu ove sedmice: Zara makeup proizvodi

  • Malahit u nezi kože: Da li je ovaj smaragdno-zeleni dragulj tajna antioksidansa?

Mogu ja to sama © 2012-2024. Sva prava zadržana.   Kontakt informacije, Uslovi korišćenjaDesign Crystal Canvas, Dev by WIN Solutions d.o.o
Scroll up