Šeherezada torta omiljena je na proslavama mališana, zato što je sočna i pritom se brzo priprema. Potrebno je svega 20 minuta za pripremu iste tako da je recept savršen za kraj radne nedelje. Ukoliko je isprobate, nećete je se lako odreći!
Recept je u narednim redovima.
NE PROPUSTITE: Recept za poslasticu iz čaše: Limun kolač!
Potrebni sastojci:
- 400gr keksa po želji
- 2l mleka
- 3 kesice pudinga od karamele
- 400gr šlaga
- 200gr margarina
Način pripreme:
Najpre je potrebno napraviti puding koji će kasnije poslužiti kao fil za tortu.
Na klasičan način po opisu sa pakovanja pudinga pripremite isti, uz mleko.
Zatim u puding dodajte 100gr istopljenog margarina.
Sa drugom polovinom mleka umutite šlag i takođe dodajte drugu polovinu margarina, kako bi dobili gušću smesu.
Zatim ređajte na tepsiju za tortu keks, kao koru i preko keksa fil od pudinga, zatim opet keks i zatim fil od šlaga.
Neizmenično filujte i kako bi keks omešao ostavite tortu u frižideru 4 do 6 sati.
Uživajte!
Foto: Izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari