Search form

  • Home
  • Kosa
    • Frizure poznatih
    • Frizure za 5-10min
    • Pletenice
    • Hipster/rok/pank frizure
    • Skupljena i podignuta kosa
    • Frizure za kraću kosu
    • Frizure za devojčice
    • Nega kose
    • Galerija frizura
  • Šminka
    • Recenzije
    • Šminka poznatih
    • Šminka za 5-15 minuta
    • Osnove šminkanja
    • Dnevna šminka
    • Večernja šminka
    • Nega kože lica
    • Šminka za problematičnu kožu
    • Nokti
    • Galerija noktiju
    • Galerija šminke
  • Moda
    • Stil poznatih
    • Modna pravila
    • Proleće/Leto
    • Jesen/Zima
    • Večernji izlazak
    • Modni detalji
    • Moda za punije dame
    • Galerija mode
  • Uradi sama
    • Galerija uradi sama
  • Fitnes
    • Aerobik
    • Pilates
    • Joga
    • Zumba
    • Galerija fitnesa
  • Telo i duh
    • Zdravlje
    • Nega tela
    • Dijete
    • Galerija Telo i duh
  • Porodica
    • Trudnoća i porođaj
    • Moja beba
    • Mama
    • Galerija Porodica
  • Recepti
    • Slane đakonije
    • Slatki zalogaji
    • Galerija recepata
  • Horoskop
    • Nedeljni horoskop
    • Mesečni horoskop
    • Godišnji horoskop
    • Astroseksologija
    • Bračni horoskop
    • Astrološki sanovnik
    • Karakteristike znakova
    • Ljubavni odnosi
    • Znak i podznak
  • Svaštara
    • Akcije i popusti
    • Vlogovi
    • Vaš kutak
    • Karijera i preduzetništvo
    • Uređenje stana
    • Ljubav
    • Galerija Svaštara
  • Kolumne
    • Galerija Kolumne
  • Upoznaj svet
    • Srbija
    • Svet
Početna
  • Vikend avantura čeka: Ideje za nezaboravne izlete u Srbiji i okolini

  • Mali budžet, velika promena: DIY projekti za osveženje enterijera

  • Hormoni koje svaka žena treba da proverava makar jednom godišnje

  • Kada koža ne voli sunce: Razumevanje alergije na sunce

  • Kako nositi nakit u skladu sa najnovijim modnim trendovima

Recepti

Recept za pitu od ćuretine

U potrazi ste za ukusnim i brzim ručkomili večerom u kojoj ćete uživati sa voljenom osobom? Mi vam predlažemo pitu od ćuretine i povrća koja je sočna i lagana za pripremu, idealna je kada ste u potrazi za novim jelom nešto drugačijeg ukusa. Verujte nam da sa pitom od ćuretine nikad nismo pogrešili!

Predstavljamo recept za pitu od ćuretine.

 

NE PROPUSTITE: Recept za domaće perece!

 

Potrebni sastojci za testo:

  • 350gr brašna
  • 120ml hladne vode
  • 150gr putera ili margarina
  • 1 kašičica soli

 

Potrebni sastojci za punjenje:

 

  • 50gr putera
  • 2 glavice crvenog luka
  • 3 šargarepe
  • po želji celer
  • 200gr pečuraka
  • 3 čena belog luka
  • kašika brašna
  • 100 ml mleka
  • 1 jaje
  • dve kašike mlevene paprike
  • tri šake graška, može zaleđeni
  • 350gr ćuretine isečene na kockice
  • začiniti po želji biberom, ruzmarinom, origanom

 

Način pripreme:

Najpre je potrebno izdistati sastojke za punjenje, tako što ćete rastopiti puter u tiganju i zatim sitno iseckati crveni luk. Kada se puter istopi vi dodajte crveni luk i mešajte sve dok luk ne dobije zlatno žutu boju. Možete dodati grašak i beli luk ali i pola čaše vode, tako da se sastojci lagano krčkaju u okviru tiganja.

Iseckajte šargarepe, celer, pečurke i lagano dodajte u tiganj, dosipajući još jednu ipo čašu vode.
Kada se sastojci lepo sjedine dodajte začine po želji, so i mlevenu papriku.

U suštini je potrebno povrće krčkati do 10 minuta, na laganoj vatri tako da ispari voda a zatim ostavite povrće još malo na laganoj vatri da bi dobilo zlatkastu boju.
U posebnom tiganju propržite na malo putera ćuretinu u kockicama, neće vam za proces biti potrebno više od 10 minuta.
Dodajte ćuretinu u tiganj sa pripremljenim povrćem.

Pomešajte u maloj posudi jedno jaje sa mlekom i brašnom.
Mešajte smesu da se brašno rastopi i zatim ulijte u tiganj dok su sastojci vrući.

Pošto testo ne treba da raste i ne koristi se skvaca možete ga na brzinu pripremiti.
Rastopite 150gr putera ili margarina, zatim ga ulijte u posudu sa brašnom i dodajte so.
Lagano uz neprestano mešajte dodajte vodu tako da dobijete meku smesu.
Smesu oblikujte u dve loptice, jednu lopticu razvucite oklagijom i testom obložite vatrostalnu posudu za pitu.

Zatim razvucite drugu polovinu testa!

U obloženu vatrostalnu činiju ulijte punjenje i preklopite kao na fotografiji drugim delom testa.

Po želji testo možete premazati razmućenim jajetom!

Pecite na 220 stepeni narednih 20 minuta.

Prijatno!

 

 

Foto: Izvor

 

17.05.2025 07:59
 

Ne propustite

  • Recept za vegansku lazanju

  • Domaći namaz od graška

  • Recept za sočni hleb ispunjen sirom

NAJPOPULARNIJI Komentari

Mogu Ja To Sama.com MJTS

Preporuka nedelje!

  • Nedeljni horoskop za period od 23.06.- 29.06.2025.

  • Čišćenje klime u stanu - uštedite novac ove sezone

  • Šta ne smete da zaboravite kada se pakujete za more?

  • Sve što sam prećutala u novoj vezi

  • Zabranjena morska avantura

  • Duhovno značenje onih koji nikada nisu slomili kost

  • NOVA ERA FITNESA: 42% VIŠE LJUDI BIRA HIBRIDNI TRENING

  • Veštačka inteligencija i budućnost rada: Koja zanimanja su najugroženija?

  • Pravo vreme za bebu: ono što nauka prećutkuje

  • Beogradske ulice ovog leta: Koji su haljine ultimativni modni hit?

  • EMMA ROBERTS x KIKO MILANO: Nova limitirana kolekcija poznatog italijanskog brenda

  • Inkontinencija: prirodan pristup i prevencija

  • Kako prestati sa grickanjem noktiju? Praktični saveti i dublji uvidi

  • Pedikir inspo za Jun: Spremni za sandale!

  • Omiljena kupališta u Beogradu: Osveženje čeka!

Mogu ja to sama © 2012-2024. Sva prava zadržana.   Kontakt informacije, Uslovi korišćenjaDesign Crystal Canvas, Dev by WIN Solutions d.o.o
Scroll up