Pred vama je doručak koji se sprema za svega deset minuta a pritom je ukusan i zdrav! Ne morate da se odričete ukusnih jela, jer ćete uz zelenu Shakshuku imati obrok u kom uživaju sva čula a pritom i zdrave namirnice koje jačaju vaše telo i daju mu neophodnu energiju. Zato, pređimo na stvar! Zelena Shakshuka nam dolazi iz Azije, gde je zelenilo obožavano i uvek se akcenat stavlja na ukusno povrće. Povrće je idealno za sve prilike, bilo da mršavite, želite da se ugojite ili jednostavno vodite računa o svojoj ishrani kako bi ostali vitalni i imali zadovoljavajuću krvnu sliku.
U nastavku, sledi recept za zelenu Shakshuku!
NE PROPUSTITE: Hit recept - Zelene palačinke
Ovaj doručak je namenjen svima, a podrazumeva sledeće namirnice:
Jaja po želji, u proseku su dovoljna tri jaja za jednu osobu
Kuvani paradaiz, 250ml
Sitno seckani mladi luk
Spanać
Zelena paprika
Začini po želji
Maslinovo ulje
Priprema zelene Shaksuhuke:
Najpre klasično u tiganju zagrejte maslinovo ulje i kada krene da cvrči dodajte sitno seckani mladi luk. Potrebno ga je pržiti na tihoj vatri nekoliko minuta a zatim preliti sosom od paradajza.
Kada se sos od luka i paradajza zagreje, ulijte spremljena jaja, a zatim narednih dva do tri minuta neprestano mešajte smesu. Kada se jaja lagano ispeku tako da čitava smesa postane gusta skinite je sa vatre.
Naredni korak zahteva otvaranje rerne i podešavanje temperature na 180 stepeni. Možete prebaciti pripremljenu smesu u vatrostalnu činiju ukoliko tiganj ne može da stane u rernu. U posudu je potrebno dodati zeleno povrće i začine po želji.
Neka pripremljeno povrće bude sitno iseckano. Vaš ukusan, šareni doručak spreman je nakon desetak minuta pečenja u rerni. Kada je jelo gotovo, dodajte odozgo sitan sir, ili ljutu papriku, po želji.
Možete ga služiti uz ceđeni sok od narandže ili domaću limunadu. Daće vam neophodnu energiju za predstojeće obaveze.
NE PROPUSTITE: Ukusna pasta sa piletinom - gotova za čas!
Prijatno!
NAJPOPULARNIJI Komentari