Opšte je poznato da kad krene zima, briga o kalorijama popusti. Pa se tako dešava da u proleće, kad praznična euforija jenjava, kuburite s viškom kilograma. Kako biste bili fit do leta, predlažemo vam da probate prolećnu dijetu sa dugotrajnim efektom. Ova dijeta se zasniva na sezonskom voću i povrću i nije rigorozna. Pomoći će vam da očistite telo od toksina, da smršate i da se osećate bolje u svojoj koži. Idealna je za sve dame koje žele da izgube nekoliko kilograma pre odmora na plaži.
U nastavku pogledajte detaljan plan ishrane.
NE PROPUSTITE:SAVETI ZA POVEĆANJE ENERGIJE
1. DAN
Doručak: čaj ili mineralna voda sa limunom, 2 zelene jabuke, 2 tosta, premaz od obranog sira, 1 čaša sveže ceđenog soka
Ručak: zelena salata, 1 šolja kuvanog pirinča ili heljde, 150 g ribe na žaru, 1 kuvano jaje.
Užina: 1 kuvani krompir.
Večera: supa od povrća i 1 dvopek.
Pre odlaska u krevet: 1 čaša mleka sa niskim sadržajem mlečne masti ili biljni čaj.
2. DAN
Doručak: 1 kriška hleba od celog zrna pšenice i kafa sa obranim mlekom.
Ručak: pečeni krompir ili kupus obaren sa malo pečene piletine.
Užina: Nekoliko kockica tamne čokolade.
Večera: 200g piletine ili riba kuvana bez ulja i zelena salata.
3. DAN
Doručak: Dva kuvana jaja, plus 200g seckanog voća.
Ručak: 100g izblendanog središnjeg dela artičoka pomešanog sa srednje masnim jogurtom, plus seckano povrće i jedna manja zemička ili pogačica.
Užina: Šaka jagoda.
Večera: 125g grilovanog ribljeg fileta serviranog uz bareno povrće (paprika, patlidžan, tikvica) i tri seckane masline.,
4. DAN
Doručak: 125g nemasnog jogurta sa 28g orašastih plodova i 1 seckanom jabukom ili kruškom.
Ručak: 150g škampa ili piletine i preko ½ avokada, poslužite sa iseckanim paradajzom i krastavcem. Uz to ide 150g humusa( humus je namaz napravljen najčešće od leblebija) i štapići od šargarepe i brokolija koji se umaču u humus.
Užina: 1 jabuka.
Večera: Salata od rukole, cvekle i čeri paradajza prelivena sa dve supene kašike kuvanog sočiva, plus dve kriške slanine pečene na žaru.
5. DAN
Doručak: Smoothie napravljen od 200ml obranog ili sojinog mleka, jedne manje banane, 2 šake svežeg bobičastog voća i 15 badema sa ljuskom.
Ručak: Salata od cvekle, čeri paradajza, krastavca i luka plus 100 grama tunjevine iz konzerve ili piletine ili škampa.
Užina: 250 g borovnica.
Večera: 100g sušenog svinjskog odreska ili tanjeg svinjskog kotleta, plus 200g karfiol sira( komadi karfiola lagano prokuvani i preliveni sosom od sira) i kuvanog graška.
6. DAN
Doručak: 1 komad raženog ili integralnog tosta sa ¼ avokada i narezani ili pire od paradajza.
Ručak: Jedan tanjir supe napravljene od brokolija, karfiola ili pasulja uz zelenu salatu, krastavac i tri središnja dela artičoka.
Užina: Šaka suvog voća.
Večera: 100g tanjeg bifteka ili grilovanih pilećih prsa plus salsa salata koja se sastoji od ¼ avokada, paradajza i crvenog luka i sve to pomešano sa svežim korijanderom.
7. DAN
Doručak: 200g kuvanog pasulja ili graška, plus grilovane pečurke i paradajz.
Ručak: Krompir salata sa pečenom ribom, crni hleb.
Užina: 2 keksa od integralnog brašna.
Večera: Ispržite 100g piletine, škampa ili govedine i servirajte uz povrće i bademe.
Uz ovu dijetu potrebno je da se bavite fizičkom aktivnošću, da šetate makar 30 minuta dnevno. Takođe, da bi bilo rezultata, morate se voditi planom ishrane bar mesec dana. Ništa se ne dešava preko noći. Koliko god da je težak put ka gubljenju kilograma, ne očajavajte jer mi verujemo u vas. Možete vi to!
NAJPOPULARNIJI Komentari