Ravan zategnut stomak je ideal kome svi težimo.
Zategnutost ćete lako postići redovnim vežbanjem, ali masne naslage se mogu rešiti samo na jedan način - regulisanjem ishrane!
Dakle, kombinacija je ključna!
Danas vam otkrivamo savršenu plansku dijetu za skidanje kilograma sa stomaka.
Pogledajte šta biste trebalo da jedete za doručak, šta za ručak, a šta za večeru, kao i koja je najbolja užina za ravan stomak.
Doručak
Započnite dan zdravim napitkom. On će vam pomoći da se pokrenete, živnete i izbacite toksine iz organizma.Čaša tople vode sa limunom ili šolja zelenog čaja su uvek najbolja preporuka.
Zdrav smoothie je takođe odličan izbor za dobar početak dana. On će vas zasititi, ali i smanjiti nadutost. Pobrinite se da u njemu ima borovnica, ananasa, grčkog jogurta i kelja. Pijte ga posle napornog vikenda.
Ručak
Ručak bi trebalo da ima dosta zeleniša i proizvoda od celog zrna žitarica. Oni sadrže hranjive sastojke, vlakna i kalijum, koji vam pomažu da se rešite osećaja nadutosti i da se osećate bolje. U obrok uključite kelj i kinou. Najbolje da napravite zdravu salatu od ovih sastojaka, a dodajte im još i šargarepu, paradajz i bademe. Završite ručak borovnicama kaodezertom.
Večera
Za večeru spremite brokoli čorbu. Pored iseckanog brokolija od sastojaka uključite još: 950 ml bujona od povrća, 1 kašiku kokosovog ulja, pola šolje naseckanog mladog luka, 1 do 2 čena neseckanog belog luka, 1 šolju pirinčanog mleka, malo kajenske paprike i muškatnog oraščića.
Bujon stavite da se kuva na visokoj tempraturi. Dodate mu brokoli i smanjite temperaturu. Kuvajte oko 10 minuta. U međuvremenu, sa strane, zagrejte ulje na srednjoj temperaturi, dodajte mladi luk i beli luk. Dinstajte ih par sekundi i sklonite sa vatre i ostavite da se hlade 10 do 15 minuta. Prohlađen bujon sa brokolijem izmiksajte u blenderu, pa vratite u šerpu.
U posebnoj posudici pomešajte pirinčano mleko, muškatni oraščić i kajensku papriku. Povremeno dodavajte ovo smesi koju ste izmiksali kuvajući na laganoj vatri i mešajući neprestano. Nakon par minuta skinite sa vatre i služite toplo
Ova čorba vam pomaže da “isperete” toksine iz tela i bićete spremni i osveženi za sledeći dan. Špagete sa škampima će vas takođe držati sitim, a neće vas opteretiti.
Užina
Jedan od najboljih izbora u ovom slučaju je lelebija ili slanutak. Možete ga uvaljati u smesu začina, poput kima i kajenske paprike i 25 do 30 minuta propržiti u rerni na 200oC.
Možete vi to same!
NAJPOPULARNIJI Komentari