Search form

  • Home
  • Kosa
    • Frizure poznatih
    • Frizure za 5-10min
    • Pletenice
    • Hipster/rok/pank frizure
    • Skupljena i podignuta kosa
    • Frizure za kraću kosu
    • Frizure za devojčice
    • Nega kose
    • Galerija frizura
  • Šminka
    • Recenzije
    • Šminka poznatih
    • Šminka za 5-15 minuta
    • Osnove šminkanja
    • Dnevna šminka
    • Večernja šminka
    • Nega kože lica
    • Šminka za problematičnu kožu
    • Nokti
    • Galerija noktiju
    • Galerija šminke
  • Moda
    • Stil poznatih
    • Modna pravila
    • Proleće/Leto
    • Jesen/Zima
    • Večernji izlazak
    • Modni detalji
    • Moda za punije dame
    • Galerija mode
  • Uradi sama
    • Galerija uradi sama
  • Fitnes
    • Aerobik
    • Pilates
    • Joga
    • Zumba
    • Galerija fitnesa
  • Telo i duh
    • Zdravlje
    • Nega tela
    • Dijete
    • Galerija Telo i duh
  • Porodica
    • Trudnoća i porođaj
    • Moja beba
    • Mama
    • Galerija Porodica
  • Recepti
    • Slane đakonije
    • Slatki zalogaji
    • Galerija recepata
  • Horoskop
    • Nedeljni horoskop
    • Mesečni horoskop
    • Godišnji horoskop
    • Astroseksologija
    • Bračni horoskop
    • Astrološki sanovnik
    • Karakteristike znakova
    • Ljubavni odnosi
    • Znak i podznak
  • Svaštara
    • Akcije i popusti
    • Vlogovi
    • Vaš kutak
    • Karijera i preduzetništvo
    • Uređenje stana
    • Ljubav
    • Galerija Svaštara
  • Kolumne
    • Galerija Kolumne
  • Upoznaj svet
    • Srbija
    • Svet
Početna
  • Vikend avantura čeka: Ideje za nezaboravne izlete u Srbiji i okolini

  • Mali budžet, velika promena: DIY projekti za osveženje enterijera

  • Hormoni koje svaka žena treba da proverava makar jednom godišnje

  • Kada koža ne voli sunce: Razumevanje alergije na sunce

  • Kako nositi nakit u skladu sa najnovijim modnim trendovima

Recepti

Paradajz čorba: idealna za hladne dane -recept

Ništa tako dobro ne može da zagreje organizam (i  dušu) kao tanjir tople, sveže pripremljene čorbe. Uz dodatak začina i pravi izbor namirnica - čorba može da bude i preventiva i lek kod prehlade. Deca bi trebala u ovom periodu godine da unose što više ovakvih obroka, ali se preporučuje svima.

U nastavku potražite recept za paradajz čorbu koja se priprema brzo i lako, i idealna je za hladne daane koji su pred nama.

NE PROPUSTITE: Punjene paprike na drugačiji način - sa hrskavom kobasicom i sirom

 

Paradajz čorba je nešto što bi na svakoj trpezi trebalo da se nađe, posebno u danima pred nama. Kombinacija paradajza i bosiljka je čarobna formula koja štiti od od bakterija i virusa.

Potrebno:

- glavica luka

- 2 šargarepe (manje, ili 1 veća)

- 2 krompira srednje veličine

- paradajz

- čen belog luka

-so

- bosiljak

- ruzmarin

- biber

- so

- kašičica šećera 

- kašičica griza

- kašičica brašna

- ulje za prženje po želji (veoma malo)

-3 kašike maslinovog ulja.

Priprema:

Luk sitno iseckajte, šargarepu i krompir izrendajte. Zagrejte veoma malo ulja, te dodajte prvo luk, kratko propržite, pa zatim dodajte šargarepu. Posolite i pobirite. Nakon minut-dva dodajte malo vode, tako da se smesa dinsta. Poklopite, ali povremeno promešajte i dodajte ponovo malo vode kad prethodna količina ispari. Zatim svemu pridružite i rendani krompir, promešajte ponovo i nakon što tečnost koju krompir ispusti, dodajte još malo vode. Kada se luk ustakli, a ostalo povrće omekša - dodajte paradajz sos. Možete koristiti onaj iz tetrapaka, ili domaći paradajz iz flaše, ali onaj bez semenki. Zatim dodajte jednu kašičicu šećera i kašičicu bosiljka. Bosiljak bi bilo najbolje da koristte svež, no i suvi je u redu. Kada je sos od paradajza proključao, dodajte ponovo malo vode, a za to vreme - razmutite brašno i grz sa malo vode (po želji dodajte i kašiku pavlake). Kada su se grumuljice razbile - dodajte pripremljenu, glatku smesu u čorbu - sve vreme mešajući čorbu. Za par minuta obrok je spreman. Na samom kraju dodajte ruzmarin i beli luk, a kada ringlu ugasite i posudu sklonite - dodajte i maslinovo ulje. Prilikom služenja dodajte još malo bosiljka i bibera po želji.

 

NE PROPUSTITE: 2 jednostavna i brza recepta kako da ostavite zalihe paradajza za zimu

 

Sigurno ste primetili da nismo naveli količinu paradajz sosa - to morate sami da procenite u zavisnosti koliku gustinu čorbe želite. A na kraju, u zavisnosti od vaših potreba i želja - sve druge sastojke prilagodite po vašem ukusu. Možete da dodajte i drugo povrće i začine - bitna je baza a posle ostaje na vama da se igrate.

Prijatno!

Foto: izvor

10.10.2019 10:14
 

Ne propustite

  • Izdašna i ukusna - krem čorba od krompira - recept

  • LAGANA čorba od crvenog sočiva - recept

  • Zimska čorba sa krompirom, pečurkama i slaninom - RECEPT

NAJPOPULARNIJI Komentari

Mogu Ja To Sama.com MJTS

Preporuka nedelje!

  • Nedeljni horoskop za period od 16.06.- 22.06.2025.

  • Čišćenje klime u stanu - uštedite novac ove sezone

  • Pet serija koje će vas oduševiti ovog juna: Od drame do misterije

  • Uživajte bez griže savesti: Omiljeni kokteli i njihove kalorije

  • Pun Mesec u Strelcu: Vreme za istinu, avanturu i širenje horizonata

  • Kada je vreme da kažete zbogom: 3 znaka da je razvod možda najbolje rešenje

  • Tri ključne navike za optimalno žensko zdravlje pre tridesete: Preporuke ginekologa

  • Koliko često treba prati posteljinu tokom leta?

  • Tamna strana anti bebi pilula: Razumevanje potencijalnih rizika

  • Letnje ljubavne priče: Filmovi koje gledamo ovog juna

  • NOVA ERA FITNESA: 42% VIŠE LJUDI BIRA HIBRIDNI TRENING

  • Preživeti (i uživati!) tinejdžerske godine: Tri ključna saveta za mame

  • Gljivične infekcije: Razumevanje, prevencija i efikasno lečenje

  • Kako se suočiti sa lošim šefom?

  • Brz recept za savršenu ledenu kafu kod kuće

Mogu ja to sama © 2012-2024. Sva prava zadržana.   Kontakt informacije, Uslovi korišćenjaDesign Crystal Canvas, Dev by WIN Solutions d.o.o

Pročitajte i ovaj tekst!

BRZA i LAKA kremasta čorba od povrća - recept

Vrlo jednostavno i zdravo, ova lagana čorba će vam pomoći čak i u skidanju viška kilograma, a visok sadržaj vitamina...
Scroll up