Naša draga Maja Petrović, autorka bloga Vitki gurman, koji verujemo da već uveliko čitate, kao i knjige "Gurmanske veze", sjajnog priručnika, za sve koji žele da se hrane zdravo, i ove nedelje ljubazno je podelila sa nama i vama fenomenalan recept.
Ovog puta reč je o obroku koji ne sme da se izostavi: doručku!
Pogledajte u nastavku kako to Maja objašnjava pravljenje neodoljivog sendviča sa humusom i jajima!
NE PROPUSTITE: Iskoristite sezonu! Orada sa salsom od smokve
Humus je popularni namaz sa Bliskog istoka koji se toliko „pripitomio“ kod nas, da su domaći portali i sajtovi preplavljeni receptima.
S razlogom, jer je zdrav, brzo se pravi i izuzetno je ukusan .
Sastojci:
• 220 g skuvane leblebije ( to jest teglica; gledajte sastav! leblebija, voda, so – i ništa više)
• puna kašika putera od susama
• so po ukusu
• sok jednog malog limuna
• jedna manja glavica mladog belog luka
• 2 kašike maslinovog ulja
• 2 kašike vode u kojoj su bile leblebije
• opcino: po 1/3 kašičice začina – kurkuma, paprika, kajenska paprika/čili i kumin (a preporučujem da stavite sve navedene začine)
• secko ili štapni mikser
Priprema nikad jednostavnija.
Ubacite sve sastojke u secka/blender i dobro izmiksujte da dobijete teksturu paštete. Ako je previše gusto, dodajte još malo vode u kojoj su bile leblebije.
Servirajte uz kuvana jaja i zelenu slatu, ili neko drugo povrće.
NE PROPUSTITE: Sami ili u društvu - uživajte u savršenom letnjem koktelu
Recept i fotografije: Maja Petrović autorka bloga “Vitki gurman”.
Više zdravih i ukusnih recepata, od namirnica koje su afrodizijaci, možete pronaći u njenoj knjizi Gurmanske veze.
Možete vi to same!
NAJPOPULARNIJI Komentari