Foto: www.wallpapershome.com
Bilo da pečete biftek na roštilju ili na šporetu da bi ukus bio fantastičan, a i da bi se meso topilo u ustima neophodno je da ga držite neko vreme u marinadi, odnosno, pacu.
To je vrlo važan korak i ne bi trebalo da ga izostavite, a mi sa vama delimo odličan recept u kom ćete saznati kako da napravite vrhunsku marinadu.
NE PROPUSTITE: Sočna piletina na grči način - recept
Neophodni sastojci:
- 1 crni luk,
- 5 kašika maslinovog ulja,
- kašičica gušćeg jogurta,
- pola kašičice bibera,
- 1 čen belog luka,
- nekoliko kapi jabukovog sirćeta
- 2 kašike mleka i
- pola kašičice soli .
Ova količina je dovoljna za 4 bifteka.
Foto: www.food.com
Priprema:
U posudu stavite sok od luka, dakle, pokusajte da ga izgnječite i sav sok koji izađe potrebno je staviti u posudu.
Dodajte iseckan beli luk i sve ostale sastojke i dobro promešajte.
Meso bi trebalo da stoji u marinadi najmanje jedan sat, poklopljeno.
Foto: www.honeybellscookery.com
Nakon toga spremno je za pečenje i ne zaboravite da se biftek peče tako što se po dva puta okrene na jednu i drugu stranu.
Biftek se uvek služi topao da bi ostao mekan.
NE PROPUSTITE: Hrskavi listići krompira u začinskom bilju - recept
Uverićete se koliko je meso sočnije, ali i ukusnije, a kao što se videli, sve se vrlo brzo i lako pravi.
Možete vi to same!
NAJPOPULARNIJI Komentari