Ukusno, slatko i hrskavo samo su tri od mnoštva divnih reči kojim se može opisati ova poslastica.
Reč je o nečemu što je između danskog peciva i tarta, pa ćemo ga nazvati mini tart.
Jabuke i višnje daju poseban šmek, pa pogledajte kako i vi da napravite nešto ovako lepo.
NE PROPUSTITE: Najbrži recept za čoko - moko tortu
Potrebni sastojci:
- 1 ili 2 veće jabuke, što hrskavije moguće
- 100g putera koji je prethodno stajao na sobnoj temperaturi
- 2 do 3 kašike žutog šećera
- kašika kukuruznog skroba
- cimet
- šolja prethodno skuvanih višanja u vodi sa malo šećera, odnosno sos od višanja
- 50g krem sira, neslanog
- 2 do 3 kašike sitnog šećera
- pola kašičice ekstrakta vanile
- pakovanje smrznutog lisnatog testa
- 1 jaje
- 40g brašna
- 50g kristal šećera
Način pripreme:
Izvadite zaleđeno lisnato testo i ostavite da se otopi.
Zagrejte rernu na 190 stepeni.
U međuvremenu, pripremite jabuke tako što ćete ih oljuštiti i iseći na male komade.
Stavite ih u šerpu i dodajte malo vode, a zatim dodajte puter, cimet i žuti šećer.
Mešajte na vatri dok jabuke ne smekšaju, ali ne bi trebalo ni da napravite pire. Na kraju dodajte kukuruzni skrob.
Sos od višanja pripremite tako što ćete ih skuvati u malo vode sa malo šećera ili kupite gotov sos.
Priprema krem punjenja:
Pomešajte krem sir sa sitnim šećerom i vanilom.
Pospite brašno po lisnatom testu i nožem podelite testno na 9 jednakih delova.
Umutite jaje, pa premažite svaki od delova sa obe strane.
Zatim, u tanjir stavite kristal šećer pa umočite jednu stranu teska tako da se šećer zalepi za njega.
NE PROPUSTITE: Recept za domaće krofne
Kako na koji deo nanesete šećer stavljajte ga u pleh u kom je već namešten papir za pečenje, tako da strana sa šećerom bude od gore.
Kada poređate sve delove, nanesite kašičicu krema, pa od gore kašičicu pirea od jabuke ili sosa od višanja. Raspodelite kako vi želite.
Nemojte preterivati sa filovanjem da se ne bi kasnije razlivalo.
Kako je rerna već ugrejana, kada ste naneli fil pecite na toj temperaturi 15 minuta, a zatim smanjite na 150 pa ostavite još 15 minuta, odnosno, dok testo ne porumeni.
A ovo je rezultat:
Apetit vam se sigurno otvorio!
NE PROPUSTITE: Recept za kasato tortu - bez pečenja
Sigurni smo da će mini tart biti jedna od vaših omiljenih poslastica koju ćete često praviti.
Možete vi to same!
Foto: www.menumusings.blogspot.rs
NAJPOPULARNIJI Komentari