Foto: articles.latimes.com
Sa porastom temperatura u termometru smanjuje se broj uključivanja šporeta, zar ne? Na +30oC uglavnom zaobilazimo rernu i ringle i odlučujemo se za jela koja se služe hladna i spremaju bez sati provedenih uz šporet.
U današenjm postu otkrivamo vam recept za fantastičnu osvežavajuću salatu sa piletinom. Ok, priznajemo, moraćete da upotrebite ringle za kuvanje piletine, ali to traje jako kratko, a ukus ove obrok salate je nezamenljiv!
Jede se hladna, pa je zgodna i da je ponesete na posao kao zdravi ručak.
Pogledajte recept i saznajte kako se pravi hranljiva salata sa piletinom, jabukama i celerom.
Potrebni sastojci:
1/3 šolje grčkog tipa jogurta,
2 kašike jabukovog sirćeta,
1 kašika Dijon senfa,
500 g pilećeg belog mesa,
2 štapa celera,
Pola glavice crvenog luka,
Pola zelene jabuke,
1/3 šolje brusnica ili suvog grožđa,
So i bibder po želji.
Foto: sugardishme.com
Priprema:
U dubljoj posudi pomešajte jogurt, senf i sirće dok ne dobijete kompaktnu smesu. Ovo će biti dresing za vašu salatu. Iseckajte sve sastojke, piletinu skuvajte i iseckajte na sitnije komade, sve ubacite u činiju sa dresingom i pomešajte.
Ukoliko želite hranljiviju varijantu skuvajte šaku integralne testenine i dodajte sastojcima. Poslužite ohlađeno.
Prijatno!
Možete vi to same!
NAJPOPULARNIJI Komentari