Leti ni ne pomišljamo na testa i slatkiše koji se prže u ulju jer u njima, s razlogom, vidimo najveće neprijatelje naše dobre linije. Srećom, postoje alternativne zdravije i laganije varijante naših omiljenih đakonija koje lako možemo spremiti u letnjem periodu.
U današnjem postu otkrivamo vam recept za zdravu varijantu krofni. Pogledajte i saznajte kako se prave letnje krofne od breskvi!
Ovo je idealan način da u ishranu unesete voće i korigujete svoju ishranu, a garantujemo da će ih deca obožavati! Breskve su izuzetno bogate beta karotenom, pa su idealna hrana za bolji vid i lepši ten, obiluju vlaknima koja pospešuju varenje i vitaminom C koji jača imunitet.
Pogledajte uputstvo za pripremu i uverite se koliko se lako spremju.
Potrebni sastojci:
Breskve,
Jogurt,
Pečeni seckani lešnici, bademi ili čokoladne mrvice.
Priprema:
Korak 1: Operite breskve, isecite ih po sredini i izvadite košpice. Zatim isecite svaku breskvu na kriške debljine 1cm, pa ih ubacite u zamrzivač na 30min.
Korak 2: Svaku krišku breskve uvaljajte u jogurt - možete koristiti obični ili voćni - pa ih složite na dno posude na koje ste stavile pek papir.
Korak 3: Pospite vaše voćne krofne sekcanim bademima, lešnicima ili čokoladnim mrvicama i smestite u zamrzivač na 3 sata.
Pre posluženja ih ostavite 10ak minuta na sobnoj temperaturi kako bi se blago otopile i omekšale. Prijatno!
Možete vi to same!
Foto: superhealthykids.com
NAJPOPULARNIJI Komentari