
Ako želite dezert koji se sprema brzo, lako, a pritom predstavlja pravu rapsodiju ukusa onda DEFINITIVNO treba da probate zapečene breskve sa medom i sladoledom! Od samog pogleda na ovaj slatkiš nam ide voda na usta!
Polako počinje sezona breskvi i nektarina, zato trk na pijace po ove fantastične voćke. Garantujemo da će se ovim sltakišem oduševiti cela porodica.
Biće vam potrebno svega pola sata vremena, nekoliko breskvi/nektarina, sladoled od vanile i rerna!
Pogledajte uputstvo i uverite se koliko se lako spremaju, a ubrzo će vam biti jasno i naše oduševljenje ovim receptom.
Potrebni sastojci:
4 breskve,
Puter,
Med,
Sladoled od vanile.
Priprema:
Upalite rernu na 180oC. Breskve operite, presecite na pola i uklonite koštice.

Smestite polovine breskve na dno poleha okrećući presečenu stranu na gore.

Na svaku polovinu stavite po kockicu putera i prelijte ih medom.


Ubacite u rernu i pecite 20ak minuta - dok breskve ne omekšaju, puter se ne otopi i med se ne karamelizuje.

Poslužite toplo sa kuglom sladoleda od vanile i pečenim listićima badema.

Uživajte!
Možete vi to same!
Foto: thelondoner.me



















NAJPOPULARNIJI Komentari