Ako ste fizički aktivni, onda je pametno da se hranite pravilno. Naročito je bitno da vodite računa koliko proteina unosite u svoj organizma pre vežbanja. Predstavljamo vam delikatesnu obrok salatu, sa biftekom kao i sve nutritivne vrednosti goveđeg mesa.
BIFTEK SALATA
Potrebni sastojci:
pola kg bifteka
100 g zelene salata
150 g rukole
dve kašike maslinovog ulja
limunov sok
čeri paradajz, može i običan, ali ga nasecite sitnije
Opcioni sastojak: parmezan
Priprema:
U činiju isecite ili iscepkajte zelenu salatu i rukolu, začinite maslinovim uljem i limunovim sokom. Dodajte paradajz i sitno iseckane orahe. Biftek ispecite na tišoj vatri, zato što je crvenom mesu potrebno više vremena da se termički obradi, iako neki vole da ga jedu slabo pečenog, to je opet minimum 5 minuta na svakoj strani. Kada porumeni, isecite ga na filete i dodajte vašoj salati. Prijatno!
Govedina je odličan izvor proteina koji su potrebni za pravilan rast i razvitak mišića.To je zbog sporijeg oslobađanja proteina iz mesa u krvotok. Junetina koja je vrhunskog kvaliteta ima svetlo crvenu boju mesa, a masti su bele boje, a u govedina je meso tamno crvene boje, a masnoća bledo žuta.
Energetska vrednost 100 g sirove junetine i govedine iznosi 246 kcal / 1029 kJ. Od toga su 20% proteini i 18% masti.
Meso junetine i govedine odličan je izvor selena, cinka, fosfora , a bogat je gvožđem.
Najviše sadrži vitamine B kompleksa.
Za još zdravih, obrok salata pogledajte recept za Cezar salatu i tri fantastična recepta za laganu i dijetalnu večeru!
Možete vi to same!
Fotografije preuzete sa Shutterstock
NAJPOPULARNIJI Komentari