Vreme je da doručak prebacite na viši nivo... Na gurmanski nivo. Ovaj recept je idealan "za poneti" - jer se lako pravi! Barka sendviči su pravi izbor za vas!
Sastojci
6 bageta (možete uzeti i veće kifle, ali naravno više komada)
5 jaja
1/3 šolje pavlake za kuvanje
140 gr slaninice
90 gr čedar ili edamer sira
3 mlada luka, iseckana
2 čena belog luka, izgnječena
So i biber
Priprema:
Korak 1: Zagrejte rernu na 200C. Baget je potrebno izdubiti. Ostavite samo malo sredine hleba koji je tik do korica.
Korak 2: Jaja i pavlaku zajedno smutite.
Korak 3: Slaninicu ispecite (bez dodavanja ulja) da bude skroz reš i hrskava.
Korak 4: Sir mora skroz da se istopi. Dodajte ga smesi od jaja i pavlake. Zatim na red dolazi luk.
Korak 5: Kada dobro promešate smesu špatulom, ravnomerno je sipajte u izdubljeni hleb, pa stavite na tepsiju. Pecite pola sata, jer treba da treba da dobiju zlatkastu boju.
Ovaj sendvič je idealan čak i za školu ili posao!
Možete vi to same!
Foto: lifepressmagazine.com, spegill.is, Pinterest
NAJPOPULARNIJI Komentari