Verujemo da vam je već poznato koliko je zdravo jabukovo sirće i korisno za nas organizam i telo.
Koristi se u kuvanju, ali je njegova namena prvenstveno u lečenju zaista velikog broja tegoba i bolesti. Neretko se preporučuje kao ,,lek za sve''.
Zamislite tek koliko blagodeti nosi DOMAĆE jabukovo siće pravljeno od organskih jabuka!
Ukoliko ste u mogućnosti da nabavite ove darove prirode, onda obavezno pogledajte uputstvo naše saradnice Milijane sa bloga In love with art i napravite ovaj domaći eliksir zdravlja, vitalnosti i mladosti.
Potrebni sastojci:
- Oprane i izrendane jabuke – možete seckati u listiće, tanke kriške ili ako želite brži rezultat stavite sve u multipraktik i sitnije sameljite. Mogu se i presovati ako imate sprave za taj proces. Mi smo ih jednostavno izrendali.
- Voda.
- Malo šećera, ili nije vam potreban šećer ako dodate malo slatkih jabuka. Mi smo koristili divlje kisele jabuke i 1% šećera na količinu jabuka. Šećer je neophodan da bi došlo do fermentacije, on u potpunosti nestane u toku dobijanja jabukovog sirćeta.
- Velika staklena tegla – ili manje plastično bure. Mi smo koristili manje plastično bure.
- Gaza ili pamučna krpa za prekrivanje.
Priprema:
Izrendajte jabuke, stavite ih u plastično bure, dodajte malo šećera, prelijete vodom i prekrijete gazom, ostavite na neko mirno mesto sa stabilnom temperaturom od oko 20oC. Najbolje da to bude neki podrum. Nakon sedam do deset dana osetićete miris sirćeta u prostoriji u kojoj je smešteno bure. Taj miris je dosta jak tako da jabukovo sirće ne možete držati u kuhinji ili stanu, već mora biti u nekom podrumu ili ostavi.
Već nakon mesec dana možete početi testiranje. Probajte sirće, proverite da li je dovoljno jako za vas. Ukoliko vam odgovara, procedite smjesu i sirće sipajte u sterilisane boce.
Uživajte u bogatstvu iz prirode i čuvajte vaše zdravlje.
Možete vi to same!
Zovem se Milijana. A In love with art je nastao iz moje ljubavi prema umjetnosti, lijepim sitnicama, DIY projektima i pomaže mi da tu ljubav podijelim.
NAJPOPULARNIJI Komentari