Svima nam je poznato da je za dobro zdravlje potrebno puno svežih namirnica koje nam pruža priroda- voće i povrće su blagotvorni za naš organizam.
Ali da li ste primetile da neke od njih neodoljivo podsećaju na organe ljudskog tela.
Možda je i najdrastičniji primer orah koji neodoljivo podseća na mozak.
Ovo nije slučajno! Nutricionisti tvrde da je sve u prirodi povezano, pa tako i izgled određenih namirnica jasno upućuje za šta su zdrave i blagotvorne kada je u pitanju ljuski organizam i zdravlje.
Pogledajte ovu zanimljivu galeriju i saznajte zašto treba da konzumirate šargarepu, đumbir, pasulj...
Šargarepa – Oči
Šargarepa u poprečnom preseku neverovatno podseća na zenicu ljudskog oka. Zenica, šarenica i zrakaste crte podsjećaju na oko. Nauka je dokazala da šargarepa itekako povećavaju protok krvi i funkciju očiju i pospešuje njihovo zdravlje.
Paradajz – Srce
Paradajz ima četiri komore i crvene je boje - srce takođe. Istraživanja pokazuju da je paradajz jako bogat kalijumom i gvožđe koji su neophodno za pravilno funkcionisanje srca i krvnog sistema.
Orah – Mozak
Orahovo jezgro izuzetno podseća na mozak, ima levu i desnu hemisferu, čak i nabori sliče moždanim vijugama. Danas se zna da orah stvara neuronske veze moždanih funkcija.
Celer – Kosti
Celer, rabarbara i sl. jako liči na kosti i utiče na njihovu jačinu. Kosti sadrže 23% natrijuma baš kao i ova hrana. Ako ne unosite dovoljno natrijuma, vaš će ga organizam uzimatii iz kostiju, koje tako slabe. Ova hrana nadoknađuje potrebe vašeg skeleta.
Avokado – Maternica
Avokado, patlidžan i kruške utiču na zdravlje i funkciju maternice – a upravo na nju i liče! Ako žena pojede jedan avokado sedmično, hormoni će joj biti uravnoteženi i sprečava se rak materice i jajnika. A najzanimljivije je to što je potrebno tačno 9 meseci da avokado od cveta postane zreo plod!
Slatki krompir – Pankreas
Slatki krompir liči na pankreas i uravnotežuje šećer u krvi.
Grejpfrut – Dojke
Narandže, grejpfrut i ostali agrumi sliče ženskim dojkama i pomažu kretanju limfe kroz dojke i tako spriječavaju rak.
Đumbir – Želudac
Đumbir liči na želdac, a poznato je da ublažava želudačne tegobe i nadutost. Sadrži posebne enzime koji su odgovorni za katalizu proteina u hrani, i na taj način pomažu probavi i sprečavaju grčeve, nastanak čira, oštećenja sluznice želuca, koristi se za lečenje želudačnih bolesti poput dispepsije, kolika i dijareje.
Pećurke – Uvo
Pečurka poput šampinjona prerezana na pola podseća na ljudsko uho. Pečurke poboljšavaju sluh, jer su jedna od retkih namirnica koja sadrži vitamin D. Ovaj vitamin je važan za zdravlje kostiju, čak i onih sitnih u uhu koji prenose zvuk prema mozgu.
Crni luk - Crvena krvna zrnca
Luk je sličan crvenim krvnim zrncima. On pomaže uklanjanju otrova iz krvi. Od njega plačemo, a suze ispiraju i čiste spoljašnji deo oka. Beli luk ima slična svojstva, uklanja otrove i opasne slobodne radikale iz našeg tela.
Maline - Jajnici
Masline pomažu zdravlju i funkciji jajnika.
Pasulj - Bubrezi
Pasulj zapravo leči i pomaže funkciju bubrega, a izgleda upravo kao bubreg!
Sve je u prirodi predivno povezano!
NAJPOPULARNIJI Komentari