Meksička kuhinja je uvek dobrodošla na svakoj trpezi ! Zato, sledeći put kada vam dođu gosti ili odlučite da spremite večeru za svog dragog, napravite meksički burito !
Pogledajte recept i saznajte kako...
Potrebni sastojci:
- 750g braon pasulja,
- 3 glavice crnog luka,
- 5 kašika biljnog začina,
- 100g slanine,
- 500g mlevenog mešanog mesa,
- 1 čen belog luka,
- so
- 1 kg paradajza,
- 1 veza zeleni,
- 1 čaša pavlake,
- 100 g kačkavalja,
- kupus,
- Pakovanje tortilja.
Priprema:
Korak 1: Skuvajte pasul. Mleveno meso i slaninu izdinstajte, pa sjedinite sa pasuljem.
Korak 2: Pripremite salsu: U posebnu posudu pomešati 1 kg paradajza isecenog na kockice, luk, zelen i začine. Ostaviti u frizider na 30 minuta.
Korak 3: Na tortilju staviti 1 kašiku smese od pasulja i mesa, premazati kašikom pavlake, posuti rendanim sirom, staviti 2 kašike salse, rendanog kupusa i preklopiti. Na isti nacin nafilovati preostale tortilje.
Fotografije: food.com/ i Google images
NAJPOPULARNIJI Komentari