Indijska kuhinja je poznata po svojim bogatim i aromatičnim jelima, a jedno od najomiljenijih jela je tikka masala. Ovaj recept kombinuje nežno marinirane komade piletine u začinjenom jogurtu sa kremastim sosom od paradajza, kima i bibera.
Isprobajte nove ukuse!
NE PROPUSTITE: Losos u sočnom soja umaku!
Potrebni sastojci za marinadu:
500g pilećih grudi, isečenih na komade
1 šolja jogurta
2 kašičice mlevenog kumina
2 kašičice mlevenog korendera
1 kašičica bibera
1 kašičica mlevene kurkume
2 kašičice mlevenog đumbira
2 kašičice mlevenog belog luka
So po želji
Potrebni sastojci za sos:
2 kašike maslinovog ulja
1 luk, isečen na sitne kolutove
2 kašičice mlevenog korendera
1 kašičica bibera
1 kašičica mlevene kurkume
400g paradajz sosa
1 šolja pavlake za kuvanje
pirinač po želji, skuvan na klasičan način
Način pripeme:
U velikoj činiji, pomešajte jogurt sa svim začinima za marinadu. Dodajte isečene komade piletine u marinadu i dobro promešajte. Pokrijte činiju i ostavite da se piletina marinira najmanje 30 minuta u frižideru, idealno bi bilo ostaviti je duže, čak i preko noći.
Pecite komade piletine dok ne postanu smeđi i dobro ispečeni sa svih strana na tignju.
U velikoj šerpi, zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte isečeni luk i pržite ga dok ne postane staklast. Dodajte sve začine za sos i dinstajte sve nekoliko minuta.
Dodajte paradajz sos u šerpu sa začinima i promešajte. Kuvajte sos na laganoj vatri oko 5 minuta, povremeno mešajući.
Za kraj dodajte pavlaku, povremeno mešajući.
Pomešajte sos sa piletinom i možete poslužiti uz pirinač.
Prijatno!
Foto: Izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari