Uživamo u letnjoj sezoni, još uvek smo potrazi za ukusnim, laganim i brzim obrocima. Posebno nam se dopala Marengo piletina, sigurne smo da i vama može da ulepša svojim ukusom početak radne nedelje. Marengo piletina je savršen izbor za ručak.
Recept je u narednim redovima.
NE PROPUSTITE: Pobedite anemiju uz vitaminski sok!
Potrebni sastojci:
4 pileća bela mesa (oko 150g svako)
2 kašike maslinovog ulja
1 crni luk, sitno iseckan
2 čena belog luka, sitno iseckana
1 crvena paprika, iseckana na trake
3 paradajiza, iseckana
100gr maslina, bez koštica
pola pilećeg bujona
100 ml belog vina
1 kašika svežeg origana
so i biber po ukusu
sveži peršun, iseckan
Način pripreme:
Pileća bela mesa posolite i pobiberite sa obe strane. U tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednjoj temperaturi. Pržite pileće meso dok ne postane zlatno smeđe sa obe strane. Sklonite meso sa strane.
U isti tiganj dodajte iseckani crni luk i beli luk. Pržite ih dok luk ne postane staklast. Dodajte crvenu papriku i svež paradajz, pa dinstajte još nekoliko minuta dok se povrće ne omekša.
Dodajte paradajz pastu i origano, pa promešajte da se sastojci sjedine. Ako koristite suvi origano, dodajte ga sada.
Sipajte pileći bujon (najpre ga rastvorite u šolji tople vode ) i belo vino (ako koristite) u tiganj. Smanjite temperaturu i ostavite da se krčka nekoliko minuta kako bi se ukusi sjedinili. Po potrebi dodajte so i biber začin.
Vratite prženo pileće meso u tiganj, potopite ga u sos i pokrijte tiganj poklopcem. Kuvajte na laganoj vatri oko 15-20 minuta ili dok piletina potpuno ne omekša i upije ukuse.
Dodajte crne masline i origano, pomešajte sve sastojke.
Servirajte uz prilog po želji, mi obožavamo da je kombinujemo sa pirinčem.
Prijatno!
Foto: Izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari