Leto je vreme kada sveža hrana postaje posebno primamljiva, a salate postaju omiljeni izbor za obrok. Kombinacija hrskave paprike i osvežavajuće salate čini savršen letnji obrok koji je lagan, ukusan i pun boja. Uživajte!
Recept je u narednim redovima.
NE PROPUSTITE: Osvežavajuća krem supa od šargarepe!
Potrebni sastojci:
- 4 veće paprike
- 3 rendane šargarepe
- 2 sitno iseckanog krastavca
- 3 paradajza isečena na kockice
- glavica crnog luka sitno iseckanog
- 100gr maslina, seckanih na kolutiće
- 200gr sira izmrvljenog
- 2 kašike maslinovog ulja
- sok od pola limuna
- so i biber po ukusu
- sveži peršun za posipanje
Način pripreme:
Operite paprike i prerežite ih po sredini tako da dobijete dve polovine. Očistite ih od semenki i belih vlakana.
U većoj činiji, pomešajte rendanu šargarepu, sitno iseckan krastavac, kockice paradajza, crni luk i masline. Dodajte maslinovo ulje i sok od limuna, pa sve dobro promešajte.
Začinite salatu solju i biberom po ukusu, a zatim dodajte izmrvljeni sir.
Napunite paprike pripremljenom salatom i pažljivo ih složite u posudu za pečenje.
Prelijte paprike sa malo maslinovog ulja i posolite ih.
Pecite paprike u prethodno zagrejanoj pećnici na 200°C oko 15-20 minuta ili dok ne postanu mekane i blago zapečene.
Poslužite paprike punjene salatom tople ili ohlađene, pospite ih sa svežim peršunom za dodatnu svežinu.
Prijatno!
Foto: Izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari