Tokom leta želimo da se opustimo i uživamo, a jedan deo opuštanja rezervisan je za uživanje u čokoladnim dezertima. Ostanite umereni i prepustite se pravom, osvežavajućem ukusu čokoladne torte sa malinama.
Recept je u narednim redovima!
NE PROPUSTITE: Margarita kolač!
Sastojci za koru:
- 300gr brašna
- 75gr kakaa
- 250gr šećera
- 1 kašikica praška za pecivo
- 1 kašikica sode bikarbone
- 100 putera ili biljnog ulja
- 150gr punomasne pavlake
- 100ml vode
- 100gr čokolade, rastopljene
- 2 jaja
Sastojci za fil:
- 200 g tamne čokolade
- 250 g krem sira
- 250 g slatke pavlake
- 2 kašičice vanilin ekstrakta
- 2 kašike šećera u prahu
- 250gr usitnjeneih malina
-po želji dekorisati rastopljenom čokoladom, šlagom ili malinama.
Način pripreme:
Pomešajte brašno sa sodom bikarbonom, praškom za pecivo i kakaom. Jaja umutite mikserom i lagano dodajte šećer, tako da se sastojci ravnomerno sjedine. U smesu sa jajima dodajte rastopljen puter ili sipajte biljno ulje, zatim lagano dodajte rastopljenu čokoladu na pari. Lagano mešajte mikserom i dodajte pavlaku, tako da dobijete blago penastu mesu.
Pomešajte sa suvim sastojcima i postepeno dodajte vodu, tako da smesa pude poput smese za palačinke.
Podelite je u dva pleha kako bi dobili dve tanke kore.
Otopite tamnu čokoladu na pari ili u mikrotalasnoj pećnici i ostavite je da se malo ohladi.
U velikoj posudi, umutite krem sir dok ne postane gladak.
Dodajte slatku pavlaku, vanilin ekstrakt i šećer u prahu. Nastavite da mutite dok se svi sastojci ne sjedine u glatku smesu.
Dodajte otopljenu tamnu čokoladu u smesu krem sira i pavlake, i sve dobro promešajte da se čokolada ravnomerno rasporedi.
Kora se peče oko pola sata na 180 stepeni, ostavite je da se ohladi. Sipajte fil preko hladne kore a zatim preko fila prespite izdrobljene maline, možete ih pomešati sa samim filom.
Lagano protresite kalup da biste uklonili eventualne vazdušne mehuriće i poravnali površinu fila.
Zatim prekrijte drugom korom i nanesite šlag, čokoladnu glazuru ili maline.
Uživajte u ukusnom dezertu!
Foto: Izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari