Punjeni kolač od maline je favorit među sočnim dezertima, koji se služe u poslepodnevnim časovima uz kafu ili čaj. Morali smo da podelimo ovaj recept sa vama, sada kada su prolećni dani i kada možemo kupiti maline, jagode ali i drugo bobičasto voće. Mi ostajemo pri malinama kao što sam naslov kaže ali vi možete u smesu dodati svoje omiljeno voće- zašto da ne?!
Predstavljamo recept za punjeni kolač od maline.
NE PROPUSTITE: Puže sa cimetom!
Sastojci za testo:
- 200g šećera
- 1 jaje
- 125g maslaca
- 350g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- prstohvat soli
- 1 kašičica vanilin šećera
Sastojci za punjenje:
- 400g svežih ili zamrznutih malina
- 150g šećera
- sok od pola limuna
- 2 kašike kukuruznog skroba
Način pripreme:
U većoj posudi mikserom izmiksajte maslac, šećer i vanilin šećer.
U drugoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i so.
Pomešajte suve sastojke sa sastojcima u kojma je puter i izmiksujte tako da dobijete glatku smesu.
Ostavite testo da odstoji 45minuta, na toplom mestu.Skuvajte maline, šećer i druge sastojke za fil.
Zapravo treba ih lagano promešati i zagrejati ali ne previše, kako šećer ne bi izgoreo. Iznječite maline na visokoj temperaturi i kada se pretvore u kašu smesa je gotova.
Postavite testo u kalupe za mafine i napunite ga filom, zatvorite sa još malo testa i stavite da se peče na 180stepeni narednih 20 minuta.
Možete po želji na gornji deo kolača dodati šlag.
Prijatno!
Foto. Izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari