U potrazi ste za osvežavajućom tortom koja će upotpuniti prazničnu trepzu? Kako su prolećni dani pred nama mi smo uvek za voćne torte, tačnije za torte koje su spoj čokolade i voća a sve kako bi ugodile svim članovima porodice. Sa belom čokoladom, brusnicama, jagodama ili malinama ne možete pogrešiti!
Recept je u narednim redovima!
NE PROPUSTITE: Domaća pita sa jagodama!
Sastojci za koru
100gr putera
100gml ulja
250gr šećera
4 jaja
700gr brašna
1 kašičica soli
3 kašičice praška za pecivo
450gr voća po želji, preporuka su brusnice
Krem od bele čokolade:
100gr putera
300gr bele čokolade
150ml mleka
ako želite više fila dodajte 300gr slatke pavlake
Način pripreme:
Kako bi napravili koru za tortu rastopite puter na tihoj vatri, sklonite ga sa šporeta i pomešajte sa jajima. Mutite mikserom jaja sve dok ne dobijete penušavu smesu.
Zatim u smesu dodajte šećer, nastavite sa mućenjem.
Lagano dodajte prašak za pecivo i ulje, a zatim smanjite mikser na najmanji mogući broj obrtaja kako bi lagano dodali brašno.
Dobro izmutite sastojke i zatim u klasičnim plehovima ispecite kore, potrebne su vam tri kore.
Možete napraviti i tortu sa dve kore koja neće ići u visinu već u širinu, kako je vama najpraktičnije.
Pecite koru 20 minuta na 230 stepeni.
Vreme je za pripremu fila!
Ponovo otopite 100gr putera i čokoladu, predlažemo vam da ih topite na pari.
Dodajte sastojke u mleko i razumitite sve mikserom dodajući slatku pavlaku.
Za kraj u fil dodajte voće po želji.
Mi smo u koru takođe dodavali voće, kao i na sam vrh torte!
Možete dekorisati tortu voćem , šlagom, glazurom od čokolade- pustite mašti na volju.
Foto: Izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari