U potrazi ste za dezertom koji će prizvati prolećne dane? Mi karamelu uvek vezujemo za prolećne ali i letnje dane, sladolede i povetarac. Neka vam recept iz narednih redova ulepša radnu nedelju, savršen je ako ste kao i mi uvek u potrazi za novim slatkišima!
Pa, krenimo redom.
NE PROPUSTITE: Zdrav čokoladni mus!
Potrebni sastojci za koru:
100gr putera
75 ml ulja
200gr šećera
4 jaja
650gr brašna
1 prašak za pecivo
Potrebni sastojci za karamel fil:
200gr šećera
300ml guste pavlake
50gr margarina
Potrebni sastojci za mlečni fil:
250ml pavlake
200ml mleka
50gr putera ili margarina
Način pripreme:
U šerpici zagrejte šećer i neprestano mešajte dok se ne otopi, kada počne da se topi u šerpicu dodajte margarin ili puter.
Sklonite sa vatre i dodajte pavlaku, vaš karamel fil je spreman!
Umutite mikserom puter i šećer da se sjedine, dodajte lagano pavlaku a zatim i mleko.
Mutite smesu dok ne postane blago penušava i kada je pripremite vreme je za spremanje kore za kolač.
Jaja izmutite mikserom uz puter, ulje, prašak za pecivo i šećer kako bi napravili koru.
Lagano dodajte brašno i izmutite tako da bude ravnomerno raspoređeno.
Testo možete podeliti na tri dele kako bi ispekli tri tanke kore ili jednu debelu koju ćete iseći.
Pecite koru 20 minuta na 180 stepeni.
Ređajte koru, karamel fil pa beli fil neizmenično dok ne potrošite sastojke i za kraj ostatak filova pomešajte i dekorišite kao na fotografijama.
Mi smo koru cepkali i postavljali je u veće providne činijice, dodavali fil, zatim opet koru pa fil i jeli ohlađeno.
Mislimo da je to jednostavniji način za pripremu, javite nam vaše utiske!
Foto: Izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari