Ukoliko se pripremate za dolazak korinđaša i želite da ih obradujete inovativnim poklonima, predlažemo vam da napravite Božićni kolač u teglici. Božićni kolač u tegli spoj je keksa, čokolade i ukusa koje deca obožavaju! Predlažemo vam da teglicu ukrasite na jedinstven način tako što ćete temperom ispisati Božićnu čestitku i zatim poklopac ukrasiti mašnicom. Sigurni smo da će deca biti oduševljena!
Predstavljamo recept za Božićni kolač u tegli.
NE PROPUSTITE: Vanila torta je neprevaziđeni klasik!
Potrebni sastojci za keks fil:
300ml soka od naradže
500gr keksa po izboru
50 gr margarina
Potrebni sastojci za čokoladni fil:
300gr brašna
1 kašičica sode bikarbone
30gr kakao praha
100gr šećera
1 jaje
Potrebni sastojci za beli fil:
- šlag uz redovnu pripremu, zamena za šlag ako ga ne volite može biti umućena slatka pavlaka idealna je ako kolač pravite dan ranije
Potrebni sastojci za završni fil:
- šarene čokoladne bombonice
Način pripreme:
Naše iskustvo je pokazalo da je najbolje najpre u teglicu postaviti fil od mlevenog keksa kako bi se zadržala struktura kolača unutar teglice.
Na jednostavan način se priprema fil od keksa, najpre rastopite margarina pomešajte ga sa keksom i u smesu dodajte postepeno sok, tako da smesa ostane gusta ali lagana za oblikovanje.
Zatim kašikom sipajte fil i ostavite 30 minuta u zamrzivaču da se stegne.
Nakon toga možete sipati pripremljen šlag.
Napravite čokoladni fil tako što zamesite brašno sa malo vode i ostalim suvim sastojcima i pomešate sa razmućenim jajetom.
Zatim pecite u obliku okruglih kolačića koje možete da spustite u teglu ili napravite veće kolačiće koje ćete mrviti.
Pecite kolačiće na 180 stepeni narednih 15 minuta i kada se ohlade izmvite ih i postavite u teglu ili postavite jedan do dva kolačića u celosti.
Vreme je za dopunu, šlagom i keks filom.
Za kraj upotpunite kolač bombonicama.
Javite nam utiske!
Foto: Izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari