Gumeni medvedici mešali su se u proteklim godinama sa različitim alkoholnim pićima i služili u toku novogodišnje večeri. Ovo je bio trend koji je preplavio društvene mreže ali se sada podigao na viši nivo, pojavio se novi trend pravljenja prazničnog želea. Reč je o prazničnom želelu od šampanjaca, recept vam predstavljamo u narednim redovima!
Pa, krenimo redom!
NE PROPUSTITE: Ideja za novogodišnji koktel!
Potrebni sastojci:
- 5 kašika želatina
- 750ml šampanjca
- 3 šolje šampanjca (250ml šolja)
- 100gr šećera
- sok od pola limuna
Način pripreme:
Pomešajte šampanjac, šećer i limun u manjoj šerpi i zatim postavite na blagu vatru uz neprestano mešanje, kako bi se smesa zagrejala.
Dodajte u zagrejanu smesu želatin i nastavite da mešate.
Postepeno će se sjediniti sastojci, tada sklonite šerpu sa izvora toplote i izlijte u kalupe ili u kalup za tortu.
Želeu je potrebno tri sata da se stvrdne u frižideru i formira željeni oblik.
Secite na kocke i uživajte sa gostima!
Foto: Izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari