Želite klasičan recept za tortu koji se dopada svima? Sa Vanila tortom ne možete pogrešiti, reč je o laganom i osvežavajućem dezertu savršeno za posluženje nakon porodičnog ručka. Isprobajte ga u narednim danima, poslužiće vam nakon slavske ali i božićne trpeze.
Predstavljamo recept za Vanila tortu.
NE PROPUSTITE: Recept za šampanjac žele!
Potrebni sastojci za koru:
- 450gr brašna
- 200gr margarina
- 2 kašikice praška za pecivo
- 200gr šećera
- 5 jaja
- 1 kašikica sode bikarbone
- 1 kašika ekstrakta vanile
Potrebni sastojci za fil:
- 100gr margarina
- 150gr šećera
- 150 ml slatke pavlake
- 1 puding od vanile pripremljen po receptu za pakovanja
Način pripreme:
Potrebna su vam tri kalupa za torte i zagrejana rerna na 180 stepeni.
Pomešajte najpre suve sastojke brašno, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i ekstrakt vanile.
U drugoj činiji umutite jaja zajedno sa šećerom.
Rastopite margarin i dodajte u smesu od jaja.
Pomejašte sa suvim sastojcima uz neprestano mešanje i podelite smesu u tri pleha.
Pecite narednih 20 minuta sve dok kora dobije zlatno žutu boju.
Kada kore budu gotove premazujte ih filom.
Napravite puding prema uputstvu sa kesice i zatim ga pomešajte sa pavlakom, najbolje je smesu mešati mikserom.
Dodajte šećer u smesu i rastopljeni margarin.
Možete po želji u fil dodati voće!
Uživajte.
Foto: Izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari