Ulepšajte sebi početak radne nedelje uz ukusne sendvič kolačiće, koji se savršeno uklapaju uz ukus popodnevne kafe! Mi nismo odoleli ovom slatkom receptu, iskoristićemo ga i u narednim nedeljama kada dođe vreme za pripremu praznične trpeze što predlažemo i vama.
Recept je u narednim redovima.
NE PROPUSTITE: Kako napraviti domaći kikiriki puter?
Potrebni sastojci:
- 150gr pečenih lešnika
- 100gr šećera
- 350gr brašna
- 1 jaje
- 250gr putera
- 2 kašičice praška za pecivo
- 150ml slatke pavlake
- 2 pakovanja karamela
Način pripreme:
Najpre je potrebno izdrobiti odnosno samleti lešnike i pomešati ih sa 350gr brašna i dve kašikice praška za pecivo i šećerom.
U posebnoj činiji razmutite jaje i pomešajte ga sa već rastopljenim puterom (150gr) ili margarinom.
U činiju sa čvrstim sastojcima lagano dodajte smesu od jaja i maslaca, zatim dobro izmešajte.
Mešajte testo sve dok ne dobijete ravnopravo raspoređenje sastojke i braonkastu smesu.
Razvucite testo oklagijom i modlama izvucite željene oblike, krugove ili kockice od testa.
Zatim postavite u rernu da se ispeku na 180 stepeni, potrebno je 15 minuta.
Vreme je za pripremu fila!
Rastopite dva pakovanja karamela u mikrotalasnoj ili u manjoj šerpici uz neprestano mešanje na šporetu.
Zatim u karamele ulijte puter koji vam je ostao, istopite sve dodatno na blagoj temperaturi i ulijte slatku pavlaku.
Mažite pripremljeno testo karamel filom i lepite kolutiće testa jedan za drugi, dok ne dobijete kolačiće željene debljine.
Možete ih posuti sitnim šećerom!
Foto: Izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari