Želite osvežavajuću tortu koja će vas podsetiti na vrele letnje dane? Uživate u kiselkasto slatkim đakonijama? Onda će vas recept iz narednih redova obradovati, jednostavan je za pripremu i mi obožavamo jedinstveni ukus torte od višanja. Ovog ponedeljka nemojte brojati kalorije, pozivamo vas da ugodite sebi.
Predstavljamo vam recept za tortu od višanja.
NE PROPUSTITE: Kolač sa kikiriki puterom!
Potrebni sastojci za koru:
- 200 gr šećera
- 250gr tamnog kakao praha
- 300gr brašna
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 kašičica soli
- 100ml ulja
- 1 kašičice ekstrakta vanile
- 3 velika jaja
- 1 šolja skuvane crne kafe
Potrebni sastojci za fil:
- 200ml putera, sobne temperature
- 450gr krem sira
- 100gr kakao praha
- 50 gr šećera
- 500gr višanja
Način pripreme:
Najpre je potrebno pripremiti koru, tako što mešamo brašno sa kakaom.
Kada promešate brašno i kakao dodajte so, sodu bikarbonu, kašičicu soli, ekstrakt vanile i dopro izmešajte tako da se sastojci sjedine.
Lagano izmutite jaja u drugoj posudi, dodajte šećer u jaja i izmiksirajte a zatim smesu pomešajte sa suvim sastojcima, smesa će postati gusta i lepljiva.
Kako bi smesa postala mekana i glatka lagano dodajte kafu, neprestano mešajući.
Podelite smesu na dva dela i pecite ih u plehu po 20 minuta na 180 stepeni.
Sada je vreme za pripremu fila!
Krem sir pomešajte sa kakao prahom i dodajte šećer, ukoliko ne volite da fil bude hrskav zbog kristalnog šećera koristite šećer u prahu ili izmutite smesu mikserom.
Zatim dodajte višnje u smesu i nafilujte kore.
Kako bi ukrasili površinu torte iskoristite preostali fil i postavite nekoliko višanja kao dekoraciju!
Uživajte.
Foto: Izvor
NAJPOPULARNIJI Komentari